Kako brzo smršaviti

traka za trčanje

Lako je donijeti odluku o odlasku na dijetu, ali nije nimalo jednostavno držati se pravila koje je dijeta postavila. Zašto mnogi imaju problema s njenim provođenjem? Nekima je teško odreći se određenih namirnica ili im tijelo ne može izdržati.

Postoje razne dijete, od onih rigoroznih koje se baziraju na unosu određenih namirnica kao što su sokovi do onih umjerenih koja pomažu prilikom mršavljenja. Odluka o promjeni prehrambenih navika mora doći od osobe koja se odlučila na ovaj korak i s prethodnom konzultacijom od strane liječnika.

Nitko ne bi trebao prestati hraniti se kao dosad ako ima određenih tegoba jer bi tako mogao pogoršati zdravstveno stanje. Zato je važno dobiti zeleno svjetlo od nadležnog liječnika koji će znati procijeniti koliko je promjena u načinu hranjenja sigurna za vas.

Velik dio onih koji su se odlučili za mršavljenje žele što prije izgubiti kilograme. Kako brzo smršaviti? Postoji nekoliko načina, a ako imate vremena i mogućnosti vaš put prema idealnoj težini sastojat će se od svakodnevnih odlazaka u teretanu, gdje će vam traka za trčanje biti novi najbolji prijatelj i konzumacijom tri obroka na dan s tim da ćete dnevno piti oko litru vode.

Tijekom perioda kada pokušavate izgubiti kilograme izbjegavajte alkohol jer će vam on otežati proces mršavljenja. Zbog njega može doći do otežanog topljenja masti. Zaboravite na prženu hranu i dodatke jelima kao što je majoneza.

Nemate li vremena za odlaske u teretanu možete pokušati s jednom od aktivnosti. Trčanje ili šetnja po naselju pomoći će vam da uz pravilnu prehranu i konzumaciju obroka najkasnije 4 sata prije spavanja dođete do željenog cilja, a to je brzi gubitak kilograma.

Vaši saveznici odsada su zeleni čaj, a ako ne možete bez kave jer se jedino tako možete razbuditi, možete se počastiti i kavom bez šećera. Izbjegavajate slatkiše i masne obroke, a ako jedete juhu ona isto ne bi smjela biti masna.

Autor: S.Š., Foto: Aleksandr Markin/Shutterstock