Tajne u kuhinji

jelo iz pećnice

Volite kuhati i često ste u kuhinji, ali jednostavno vam ponekad stvari ne idu od ruke? Čudite se uvijek kako postoje oni kojima ide sve tako lako i glatko i kako im svako jelo odlično uspijeva. Razlog tomu je zasigurno i bogato iskustvo i znanje. No, uz pomoć naših savjeta i malih tajni iz kuhinje, možete u taj čas postati pravi kulinarski znalac.

Otkrijete ove tajne u kuhinji i postanite pravi stručnjak. Ovo su praktični savjeti, isprobani još iz vremena naših baka. Evo koje tajne možete primijeniti u kuhinji kako bi bili brzi i učinkoviti.

1. Kako najlakše odvojiti bjelanjak od žutanjka? Vrlo jednostavno, razbijte jaje iznad lijevka. Bjelanjak će slobodno proći kroz usko grlo, a žutanjak će ostati na površini. Isto tako ako želite skuhati jaje koje je malo napuklo, premažite ga s par kapi limunova soka i potopite ga u hladnu vodu. Tako ga stavite kuhati.

2. Htjeli ste pohati meso, ali vam je ponestalo jaja za marinadu? Dobro je znati da umjesto jaja možete upotrijebiti i kukuruzno brašno. Ako pak želite ispeći kolač i također vam nedostaje jaja, možete dodati umjesto njega 1 decilitar mlijeka ili milerama u koje se dodaje jedna žlica octa. Kod pripreme kolača s jajetom, za lijep snijeg od bjelanjka, dodajte par kapi limunovog soka.

3. Kod pripreme mesa, ako morate stanjiti šnicle, dobro je potopiti čekić u vodu prije lupanja. A ako ste meso pripremili, gotovo je i pečeno, ali želite da vam se prije serviranja ne osuši, stavite ga iznad posude s kipućom vodom ili u zagrijanu pećnicu u koju ćete položiti tanjur s toplom vodom.

4. Sir će zadržati svježinu i suhoću ako u plastičnu posudu gdje se nalazi, stavite i dva komada nekog sirovog tijesta. Tjestenina će upiti vlagu.

5. Ako vam je zelena salata uvenula i mislite da s njom više ništa ne možete učiniti, varate se. Potopite salatu na 15 minuta u mlaku vodu u kojoj ste dodali par kapi limunovog soka ili octa. Ovaj tretman će joj vratiti svježinu.

Pogledajte još neke vrlo korisne savjete u videu u nastavku!

Poslužite se ovim savjetima jer će vam zasigurno olakšati boravak u kuhinji. Domišljati i praktični savjeti od pomoći su svakoj domaćici koja će uz njih postati i profesionalni kuhar u svom domu.

Autor: M.L., Foto: Simone van den Berg/Shutterstock