Ideje za izlet

ideje za izlet

Planirate izlet u prirodu i želite da vam takva zabavna aktivnost ostane u lijepom sjećanju? Kako bi sve bilo u najboljem redu treba se prvo pobrinuti za hranu i paziti da to budu namirnice koje mogu duže vrijeme biti van hladnjaka. Slijede najbolje ideje za izlet.

Hrana koja može izdržati visoke temperature bez da postoji opasnost kvarenja su razne salate i sendviči. Njihova je prednost što se mogu unaprijed pripremiti tako da na izletu ne morate razmišljati što ćete pojesti, nego samo posegnuti za već gotovim obrokom.

Salate bi trebalo pripremiti od hrskavog povrća poput cvjetače, mrkve, celera i tikvica, jer bi svaka druga namirnica poput zelene salate mogla uvenuti na toplom mjestu.

Želite li da salata ostane duže vrijeme hrskava, spremite ju u plastičnu kutiju, dok bi dressing trebali držati u odvojenoj posudi. Preljev za salatu pomiješajte s ostalim namrinicama neposredno prije nego mislite jesti.

Pored hrane ne treba zaboraviti na negazirana pića koja su najbolje rješenje za višesatni boravak na otvorenom. Voćne sokove, pivo i vino bi trebali držati u izoliranim hladnjacima s prije zaleđenim umetcima.

Hranu i piće koje mislite držati u prijenosnom hladnjaku najbolje je čuvati u velikom hladnjaku sve dok ne krenete na put. Kavu i čaj je ipak najbolje nositi u termosicama.

Da se mlijeko ne bi ukiselilo najbolje ga je prvo prokuhati kod kuće, ostaviti da se ohladi i potom uliti u termosicu. Prilikom spremanja stvari u auto, hranu kao i piće stavite prtljažni dio gdje je najhladnije te dobro složite kako ne bi došlo do prevrtanja ako je cesta puna zavoja. Hranu možete spremiti u za to predviđene vrećice.

Piknik može biti pravi doživljaj ako uz sebe imate najbolje društvo i odgovarajuću opremu. Postoje košare za piknik napravljene od šiblja i odlične su za nošenje pribora za jelo i tanjure. Ali u takvim košarama obično nema mjesta za hranu.

Najbolji izbor bit će plastične čaše, tanjuri i šalice jer su jednostavniji za uporabu, a i lakši od keramičkog posuđa. Ne zaboravite ponijeti dovoljno salveta ili papirnatih ručnika te vrećice za smeće kako bi mogli pokupiti za sobom. Sa sobom je uvijek dobro imati pribor za prvu pomoć.

Želite li pronaći najbolje mjesto za uživanje na pikniku, ono bi trebalo biti polusjenovito i ravno, a ako je u pitanju obala, dobro je pronaći način kako da se zaštitite od vjetra.

Izleti mogu biti jednodnevni ili na nekoliko dana. Ako ste se odlučili za boravak na otvorenom, saznajte što vam je sve potrebno za kampiranje.

Autor: S.Š., Foto: fotohunter/Shutterstock