Oprema za kampiranje

oprema za kampiranje
Oprema za kampiranje, Foto: Photoexpert/Shutterstock

Volite li svoje slobodno vrijeme provoditi u prirodi? Ako je vaš odgovor potvrdan, kampiranje je nešto u čemu biste se obavezno trebali okušati. Zabavan i izrazito zanimljiv način da se opustite, odmorite i barem nakratko zaboravite na svakodnevne probleme koji vas redovito okupiraju. Umjesto toga, otiđite na kampiranje i na par dana ostavite sav stres kod kuće ili na poslu.

Provod će vam biti odličan samo ako se prethodno dobro pripremite. Potrebno je uzeti opremu koja je namijenjena upravo za kampiranje. Prvo i osnovno pravilo kod spremanja stvari i opreme jest sastavljanje popisa. Tako ćete biti sigurni da ništa niste zaboravili, a ni nećete. Šator je najvažnija stvar kada je u pitanju kampiranje i bez njega se ne može. Teško je da ćete baš njega zaboraviti jer je najveći, a ujedno i zauzima najviše mjesta.

Šator za kampiranje ima posebnu krovnu instalaciju koja će vas štititi od vremenskih neprilika, nevremena, kiše, snijega, vjetra i svih ostalih komplikacija koje se mogu dogoditi. Materijal je prozračan pa vam unutra neće biti zagušljivo i neugodno. Ima i izvrsnu te udobnu podnu izolaciju. Kod gotovo svakog novijeg šatora danas se prodaje i posebna pregrada, koja se može zatvoriti, a i otvoriti. Ovisno o  vremenu i dobu dana.

Šator nije prekompliciran za postavljanje, a ujedno je i lagan pa ga nije nimalo teško nositi s jednog mjesta na drugo. želite li se zaštiti od nametnika poput komaraca, muha, na prozorima šatora (ukoliko ih ima) te na vratima postavljene su mreže. One nisu preguste pa je omogućen dolazak zraka. Kao dodatna oprema za šator postoje klinovi za postavljanje te adapter.

Za ljepši i mirniji san, potrebni su vam posebne vreće za spavanje. Danas su to već udobne, kvalitetne vreće u kojima gotovo da i nemate osjećaj da niste u krevetu. Postoje različite veličine i modeli vreća, a najvažnije je da vam je u njoj udobno.

Od posebnog pribora potrebne su vam barem dvije svjetiljke, strujni adapter, suncobran, vjetrobran, hrana, piće i najosnovniji pribor prve pomoći. Ukoliko ste ponijeli svu potrebnu opremu, mi vam jedino možemo poželjeti dobru zabavu. Uživajte!

Autor: D.Š.  Foto: Photoexpert/Shutterstock