Hrana za mladost

hrana za mladost

Postoji li način kako zaustaviti vrijeme i zauvijek odgoditi starenje? Teško, ali zato postoji način kako za duže vrijeme odgoditi prve znakove starenja i pojavu bora. Kozmetički preparati nisu jedini način jer ne treba zaboraviti da postoji hrana za mladost.

Pored već poznatih preparata protiv bora koji nisu najjeftiniji način borbe protiv znakova starenja, pokazalo se da postoje i druge metode koje mogu pomoći da se što duže održi mladolik izgled kože.

Hrana za mladost podrazumijeva skupinu namirnica koje u sebi imaju omega 3 i omega 6 masne kiseline te veliku količinu vitamina E. Radi se o namirnicama sa zdravim masnoćama, a koje pored toga što djeluju protuupalno, održavaju i potrebnu elastičnost kože kako ne bi došlo do bora.

Zdrave masnoće su potrebne za bolje zdravlje svakog organizma, a nalaze se u sojinom, maslinovom i lanenom ulju te u lososu, tuni i raznim orašastim plodovima. Manjak masnoća dovodi do bržeg starenja i osjećaja zatezanja.

Jogurt je još jedna namirnica za očuvanje mladosti i očuvanje zdravlja. U sebi sadrži dobre bakterije koje pomažu kod rada probave i tako onemogućuje zadržavanje štetnih tvari.

Hrana za borbu protiv bora je ona s velikim brojem antioksidansa koji pomažu prilikom čišćenja organizma. Među njima se nalazi i zeleni čaj, omiljeni napitak kod svih onih što su htjeli izgubiti kilograme i ubrzati rad metabolizma.

Osim zdravih namirnica s bogatim udjelom potrebnih sastojaka poput kalcija, vitamina A, D i E, trebalo bi svaki dan popiti oko 8 čaša vode. Na taj način sprječava se dehidracija i organizam dobiva dovoljnu količinu vode kao i koža prilikom čega se smanjuje mogućnost pojave bora.

Prehranu bi trebalo obogatiti crvenim i ljubičastim voćem i povrćem te sa žitaricama od cjelovitog zrna, a smanjiti mliječne proizvode i crveno meso. Ne treba zaboraviti na začine poput cimeta, kurkume i đumbira, ne samo da daju poseban okus raznim jelima, ujedno pomažu zadržati mladost cijelog organizma.

Slatkiša se ne treba u potpunosti odreći jer je dokazano da tamna čokolada štiti od demencije i dijabetesa. Potrebno je pronaći način kako održati mladost iznutra, ali i izvana pravim odlukama u životu radi kojih ćete se bolje osjećati i s kojima ćete zaboraviti koliko imate godina.

Autor: S.Š., Foto: Zoom Team/Shutterstock