Spolni odnosi u vezi

ljubavni par

Neki parovi imaju spolne odnose svaki dan dok drugi parovi jednom tjedno, a neki jednom mjesečno. Brojka ovisi o želji i potrebama partnera. Sve dok oba partnera svjesno pristaju na seks i imaju zajedničke želje, njihov je seksualni život u redu.

Oni parovi koji imaju seks više od sedam puta tjedno je puno više od prosjeka. Parovi prosječno imaju odnose dva puta tjedno.

Na početku veze ili braka neki imaju veliku požudu te seks prakticiraju često, ponekad i više puta dnevno. Seksom se neki parovi zbližavaju i upoznaju na razini intime te imaju poriv za što češćim zbližavanjem.

Parovi koji su dugo u vezi i braku često imaju rjeđe spolne odnose, a oni koji i dalje imaju svakodnevno, kada to podjele s drugima, često se ljudi zapitaju kako im se da ili koju tajnu skriva njihov odnos.

U odnosu između muškarca i žene najbitnije je da komuniciraju na verbalnoj i neverbalnoj razini, da nikada ne zapostavljaju svog partnera te se nikad ne prestanu truditi. Bitno je da se veza učvršćuje raznim metodama i da se ne odustaje.

Veliki problem je kada jedan od partnera prestane imati jednaku požudu kao i drugi partner. Odbijanje spolnih odnosa može narušiti intimu i odnos između muškarca i žene. Jedini lijek za rješenje problema je komunikacija, i to otvorena. Komunikacija je najbitniji faktor u vezi i najvažnije je da se uvijek o svemu priča. Problemi se nikada ne stavljaju “pod tepih” i na njima treba raditi. Najlakše je odustati, a najteže je nekog zadržati. Potrebe partnera trebaju biti u potpunosti zadovoljene.

Kod nekih parova se čak javlja problem da su previše opterećeni seksom pa se ne povežu na drugoj razini. Seks je užitak i način zbližavanja, ali ne i jedini način u kojem će se parovi povezati.

Ako nemate stalnog partnera i vezu, a imate poriv za svakodnevnim uživanjem u seksu, pripazite i razmislite o tome da nije dobro mijenjati učestalo partnere. Seks vam neće nanijeti nikakvu štetu, ako se štitite od spolno prenosivih bolesti, ali s druge strane, mijenjanje partnera nije idealno rješenje. Ako ne prakticirate seks svaki dan, nemate problem.

Neki partneri apstiniraju par dana kako bi povećali požudu i zaželjeli se jedan drugoga. Umjesto seksualne aktivnosti, usmjerite svoju pažnju na druge aktivnosti. Parovi osim seksualne aktivnosti trebaju imati i druge zajedničke aktivnosti i jedino tako njihova veza može opstati.

Autor: M.Š., Foto: Lilya Espinosa/Shutterstock