Glatke noge uz domaći recept

glatke noge

Dlačice na nogama nisu tako privlačna pojava, a bez obzira o kojem se doba godine radilo važno je voditi računa o njezi nogu. Lijepe i glatke noge treba uvijek imati, jer ćete se vi osjećati bolje, a i ljepše ćete izgledati. Postoji nekoliko načina kako do glatkih nogu, a na vama je da odaberete najbolje.

Depilacija, epilacija ili brijanje. Sve su to postupci za koje morate izdvojiti potrebno vrijeme, a za neke od njih i novac. Ovisno s kolikim budžetom raspolažete i koliko vremena imate, o tome će ovisiti vaša odluka prilikom odabira o načinu uklanjanja dlačica.

Problem kod mnogih tih metoda je u tome što koža ne reagira uvijek kako bi to nama odgovaralo, a moguća su i crvenila te neugodan svrbež. Pronađite malo vremena i iskoristite ga tako što ćete svojim nogama priušiti pravi tretman, nakon čega će koža biti lijepa i mekana.

Važno je odabrati pravu metodu uz koju ćete ukloniti dlačice, a nakon toga i način njegovanja kože. Na tržištu postoje razne kreme i losioni, a ako želite možete i sami napraviti kremu za super glatke noge s kojom ćete ostvariti i odgovarajući piling.

Važno je uklanjanje mrtvih stanica kože, pa zato nije dobro izbjegavati piling s kojim će vaša koža dobiti potrebno osvježenje. Za uklanjanje dlačica potrebna vam je obična britvica i sastojci kao što su sok od limuna, maslinovo ulje i šećer.

Uzmite malo bijelog šećera, 1 manju žlicu soka od limuna i malo manje od pola šalice maslinovog ulja. Sve dobro promiješajte i nanesite na noge nakon što ste ih obrijali britvicom. Nakon par minuta isperite noge i ponovno ih obrijte britvicom. Primijetit ćete koliko su vam noge glađe i koža mekanija.

Kada ste drugi put završili s brijanjem, namažite noge opet s domaćom mješavinom. Prilikom svakog kupanja i tuširanja važno je njegovati kožu i mazati je s odgovarajućim losionima.

Autor: S.Š., Foto: Valery121283/Shutterstock