Dijeta za brzo skidanje kilograma

djevojka radi sklekove

Želite li imati savršenu linuju za samo dva tjedna? To nije problem jer postoji način kako svoje tijelo možete dovesti u odličnu formu za kratko vrijeme. Pustite sve što ste dosada radili i okrenite se promjenama uz koje ćete vrlo brzo doći do željene brojke na vagi.

Dobro je što i dalje možete uživati u sitnim blagodatima koje ste dosada imali, ali i istovremeno raditi na što boljoj formi. Ne opterećujte se onim što vam može samo zagorčati život, neka vaš put prema savršenoj liniji bude praktičan i jednostavan, a ne ispunjen problemima i frustracijom.

Bez obzira što se vaš život neće puno promijeniti, ipak morate napraviti promjene na području prehrane. Neka vaše prehrambene navike odsada budu ispunjene proteinima, vlaknima i ugljikohidratima.

Bilo bi najbolje kada bi se vaša prehrana bazirala na puretini, piletini, ribi, jogurtu i bjelanjku. To su namirnice koje obiluju proteinima. Vlakna ćete pronaći u brokuli, zelenoj salati. tikvicama, jagodama, narančama, breskvama i špinatu. Ugljikohidrati se nalaze u smeđoj riži, krumpiru, kukuruzu i grašku.

Prehrana je riješena i sada znate što vam je činiti. Sljedeći dio plana za postizanje savršene linije je vježbanje. Teško je očekivati bilo kakvu promjenu bez aktivnosti, pa je tako važno u svakodnevni život uvrstiti i pojedine vježbe zbog kojih ćete se osjećati bolje.

Ne zaboravite da svaki dan barem jednom morate obaviti neku od aktivnosti, bilo da se radi o trčanju, vožnji biciklom, hodanju ili vježbama koje se rade u teretani te na aerobicu. Morate vježbati od ponedjeljka do subote.

Podijelite vježbe na dane u tjednu, pa ćete tako u ponedjeljak, srijedu i petak raditi trbušnjake i sklekove. Utorak, četvrtak i subotu ćete trčati ili odrađivati trbušnjake. Držite se zadanog rasporeda i rezultati će ubrzo uslijediti.

Ako postoji mogućnost pokušajte odraditi nekoliko setova vježbi ujutro na prazan želudac. Započnite svoj dan tako što ćete raditi pauze svaka tri sata. Neka vam svaki obrok bude obogaćen vlaknima, ugljikohidratima i proteinima. Ne zaboravite na 8 čaša vode. Pripremite se za brzo skidanje kilograma.

Autor: S.Š., Foto: Angela Hawkey/Shutterstock