Dijeta s jabukama

jabuke

Ah te jabuke. Je li ikoje voće još nabijeno ovakvom simbolikom. New York se naziva The Big Apple. Eva je pojela jabuku s drva spoznaje i ponudila je Adamu što je rezultiralo izbacivanjem iz Vrta, često smo čuli i izreku “One apple a day keeps the doctor away!” (Jedna jabuka na dan drži doktora podalje).

Mi smo danas ovdje kako bismo vam predstavili plan prehrane i dijetu koja je izuzetno pristupačna cijenom a temelji se na konzumirnju jabuke prije svakog obroka. Samo pomislite, ako je jedna jabuka na dan dobra, tri moraju biti bolje.

Ovaj program razvila je Tammi Flynn, stručnjakinja za dijetetsku prehranu. Radeći s ljudima koji se bore s prekomjernom tjelesnom težinom, primijetila je da oni koji konzumiraju više jabuka imaju mnogo bolje rezultate u rješavanju problema suvišnih klilograma.

Kako to točno funkcionira? Jabuka je voće koje sadrži visok udio vlakana. Stoga ako prije svakog obroka pojedete jabuku ona će umanjiti osjećaj gladi i spriječiti vas da poharate frižider.

Jabuke nisu samo pogodne za borbu s kilogramima, već imaju kaskada učinak u tijelu i na svom putu popravljaju mnoge probleme. Ovo je doista supervoće koje snižava kolesterol, poboljšava probavu i smanjuje rizik od raka i bolesti krvožilnog sustava.

Kako plan ne zahtijeva nabavu nikakvih ekstravagantnih namirnica, već samo pridodavanje jabuka postojećima i slijeđenje jednostavnog plana prehrane, isprika baš i nema puno. Još kada uzmemo u obzir da su jabuke jedno od pristupačnijeg voća, koje je uglavnom dostupno tijekom čitave godine, rješenje svih zimskih jastučića nikada se nije činilo ovako jednostavno.

Ako ste uvijek u žurbi i nemate vremena podrediti čitavo svoje postojanje kuhanju posebno balansiranih obroka s u gram točnim količinama namirnica, ovo je upravo ona dijeta koju tražite. Jeftina, učinkovita, brza i zdrava.

Jedine napomene koje je osnivačica ove dijete imala su pijenje dovoljnih količina vode, čak i do 10 čaša. Naglašava vrijednost kretanja i posebno preporučuje treninge s utezima, koji istodobno pale kalorije i pridodaju definiciju vašim mišićima zbog povećanog otpora. Dijeta nije prerestriktivna, ali trebali biste pripaziti na unos masti.

Nadamo da će vam ova čarobno jednostavna dijeta donijeti rezultate kakve očekujete i da ćete spremno i samopouzdano ušetati u ljeto sa svojom novom figurom.

Autor: L.K., Foto: Gphoto/Wikimedia