Što jesti kod proljeva


Proljevi su česta pojava. Bez obzira na uzroke, potrebno je da domaćica u pravo vrijeme primijeni pravu dijetu. Za sve ostale upute tražite savjet liječnika. Kao prvo, obustavlja se standardna prehrana, tj. hrana koja je uzimana do pojave proljeva. U prvih 24 sata neka bolesnik pije obilno tekućine, više soljene, ali bez masnoće.

Čaj i dvopek, Foto: Maxim Godkin/Shutterstock

Druga 24 sata dijeta se proširuje i prelazi na kašastu pripremu. Dodaju se mesne juhe i juhe od povrća, pire od krumpira kuhan na vodi, pasirano povrće, jaja i svjež kravlji sir, bez vrhnja. Prepečenca se uzima po želji. Od proljeva hrana brzo prolazi kroz crijeva, zato ne dajemo mlijeko, jer ono izaziva pojačani rad crijeva ; ne dajemo ga prvih 48 sati.

Tekuće i tekuće kašaste dijete imaju dovoljno tekućine koja je neobično važna jer je organizam od proljeva gubi. Dajemo, kao primjer, dijetu za prva 24 sata, za 6 obroka. 7 sati: jak ruski čaj, 500 g, i 50 g prepečenca 10 sati: sok od jednog limuna i 20 g šećera 12 sati: prežgana juha bez masnoće, 500 g i dovoljno soljena 16 sati: jak ruski čaj s limunovim sokom, 500 g i 50 g prepečenca 19 sati : soljena kuhana riža na vodi, sa 50 g prepečenca, ribane jabuke 21 sat: jak šipkov čaj sa 20 g šećera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *