Zašto pomfrit nije dobar

brza hrana

Teško je odoliti slasnim mirisima brze hrane koji se šire iz mnogih restorana. Nažalost mnogo je onih koji ne razmišljaju o tome koliko takva hrana može biti loša i što sve možete učiniti za naš organizam. Pomfrit je posebno popularan i njega konzumira najveći broj ljudi.

Ti slasni krumpirići koji podsjećaju na štapiće i koje volite jesti s raznim umacima, prava su katastrofa za svaki organizam i smatraju se jednim od najnezdravijih načina kako možete konzumirati krumpir.

Pored toga što se moraju peći u dubokom ulju, takav način pripreme nije dobar je obiluje opasnim kancerogenim svojstvima te kalorijama i masnoćama. Pomfrit bi morali izbaciti svi bez obzira imaju li problema s viškom kilograma ili ne. Radi se o nezdravoj namirnici čije konzumiranje može rezultirati dugotrajnim posljedicama.

Provedena su mnoga istraživanja po pitanju pržene hrane, a dobiveni rezultati su zaista poražavajući. Jeste li znali da hrana koja je bogata ugljikohidratima i koja se prži na ulju, obiluje opasnom tvari, akrilamidom koji se smatra kancerogenim? Upravo bi zbog njega bilo pametno kada bi počeli izbjegavati pomfrit.

Krumpir kao namirnica nije štetan i kako se radi o povrću koje ne sadrži štetne masti, bilo bi dobro kada bi ga konzumirali. Samo kako? Bilo bi najbolje kada bi kuhali krumpir i kao takvog ga jeli, a ne prženog natopljenog raznim mastima.

Krumpir postaje opasan tijekom pripreme kada se upotrebljava ulje, margarin ili druge masti. U takvoj situaciji dolazi do oslobađanja loših tvari koje se potom zadržavaju u vašem organizmu.

Pržene krumpire treba izbjegavati u velikim količinama jer doprinose povećanom glikemijskom indeksu. Radi se o tome da je krumpir bogat ugljikohidratima koji dovode do povećanja razine šećera u krvi i tako dovode do nakupljanja masti.

Vrijeme je da počnete izbjegavati određene namirnice ako želite biti zadovoljni kvalitetom življenja. Okrenite se zdravim namirnicama i zaboravite na probleme kao što su visoki kolesterol i povećani broj kilograma.

Autor: S.Š., Foto: Poznyakov/Shutterstock