Vježbe za unutarnju stranu bedara

zategnuta bedra
Zategnuta bedra, Foto: S_L/Shutterstock

Često ste čule muškarci su s Marsa, žene sa Venere. Koliko imamo sličnosti toliko imamo i razlika pa tako i što se tiče taloženja masnih naslaga. Muškarci ih obično talože u područje struka dok se kod žena one sele u donji trubuh, bokove, bedra i stražnjicu.

Upravo bedra zadaju mnogo problema ženama. Ako vam je genetika predodredila jača bedra ona nikada neće biti potpuno tanašna, no svakako možete poduzeti mnogo toga da budu čvrsta i putena što je naposlijetku ipak ono što se traži. Bedra su jedna od najtežih skupina mišića za oblikovanje, posebno unutarnja strana bedara koja je sklona opuštanju i stvaranju celulita zbog načina života, nekvalitetne prehrane, nedovoljno kretanja i sjedenja.

No uz dovoljno truda je sve moguće. Upornost pomiče planine. Stoga ćemo predstaviti nekoliko vježbi kojima ćete svoja bedra dovesti u red u osvit ljetnih dana. Čvste i zategnute noge sasvim su vam dostižne, no kao i u svemu ostalome, bez truda nema ništa.

Sjajna vježba koja služi učvrščivanju muskulature unutarnje i vanjske strane bedara je podizanje noge od poda. Možda je se još sjećate iz strarih fitness videa koje je gledala vaša majka. Lezite na tvrdu podlogu. Oslonite se laktom na pod. Noge se nalaze jedna na drugoj i zatim gornju nogu odižete. Neka koljeno bude zaključano, noga ravna i prste povlačite prema sebi. Koncentrirajte se na to da bedra nose večinu težine.

No daleko najbolja vježba za unutarnju stranu bedara, ako već ne želite koristiti sprave u teretani već vježbate u privatnosti svoga doma, je da legnete na pod sa obje noge ponovo na podu. Gornju nogu sada prebacite preko ove čije bedro je na podu. Povucite je ispred sebe da bude iznad razine stražnjice i rukom uhvatite stopalo.

Donja noga sada ima prostora za pokret i podignite je oko 5 cm od poda i zadržite nekoliko sekundi. Nakon toga podignite nogu u zategnutom položaju što više možete. Ponovo vratite u početni položaj 5cm od tla. Ponovite vježbu 10 do 15 puta i pokušajte izdržati sve bez da noga dotakne pod. Budite uporne i vrijedne, radite na sebi i rezultati neće izostati.

Autor: L.K.  Foto: S_L/Shutterstock