Vježbe za ruke na poslu

žena na poslu

Sve više vremena provodimo na poslu i nemamo vremena za vježbanje. Vrlo je korisno naučiti kako možete učvrstiti ruke dok ste na poslu. Uklopite ove vježbe u svakodnevnu rutinu na poslu i imajte predivno oblikovane ruke.

Vježbe možete izvoditi i kod kuće dok gledate televiziju ili odmarate. Bolja cirkulacija u rukama pozitivno će djelovati na kralježnicu i dotok kisika do stanica.

Dugotrajno sjedenje nije zdravo, a i sjedeći dugo na istome mjestu, bez vježbi istezanja, smanjuje se i vaša produktivnost. Iskoristite kratak predah od posla i posvetite se vježbanju vaših ruku kako bi one bile čvrste!

Sjedeći za stolom podignite obje ruke iznad glave, držeći tako jednu minutu, a u isto vrijeme lupajte nogama lagano po podu kao da trčite. Ponovite 5 puta s kratkim razmacima.

Istegnite zglobove ruku tako da jednu ruku ispružite daleko naprijed, a drugom rukom obuhvatite prste te iste ruke. Istežite podlakticu ruke gurajući ruku dolje. To isto ponovite i s drugom rukom. Vježbe istezanja izvodite po deset puta svakom rukom.

Izvježbajte vaše tricepse tako da sjednete na stolicu koja bi trebala biti stabilna. Ruke položite uz bokove, dok će bokovi biti lagano ispred stolice. Savinite laktove dok ne dođu pod kut od 90 stupnjeva. To ćete postići tako da ćete spuštati tijelo prema dolje.

Sljedeća vježba neka bude klasično podizanje ruku. Nakon što ste se ugodno smjestili u stolicu i učvrstili trbušne mišiće, kralježnica bi trebala biti ravna. Iskoristite ovdje vašu bočicu s vodom pa je primite u lijevu ruku i dižite do visine ramena. Držite tako 5-10 sekundi pa ponovite drugom rukom. Izvedite nekoliko intervala ove vježbe.

Nakon toga počnite ruke dizati preko glave. Još uvijek uz pomoć bočice s vodom koja imitira uteg dižite ruku iznad glave, ali tako da lakat bude savijen. Zadržite 5-10 sekundi pa ponovite drugom rukom.

I za kraj, ne zaboravite ni vaše bicepse. Bočicu s vodom primite u lijevu ruku, držeći trbušne mišiće uvučenima i kralježnicu ravnom. Dižite bočicu prema jednom ramenu pa ponovite vježbu i s drugom rukom. Izvodite ovu vježbu 10 puta sa svakom rukom.

Ovim vježbama na kraju radnog dana imat ćete lijepo oblikovane i čvrste ruke. Budite ustrajni u vježbanju i rezultati neće izostati!

Autor: M.L., Foto: Viorel Sima/Shutterstock