Moderne frizure za starije žene

frizure za zreliju dob

Ako mislite da žene u zrelim godinama nemaju mnogo mogućnosti za promjenu i styling kose, varate se. Hollywoodske glumice poput Madonne, Sharon Stone, Meryl Streep ili Andie McDowell često mijenjaju frizure prilagođavajući ih u isto vrijeme svojim godinama.

Iako to često nije tako dramatično i male promjene mogu dovesti do efekta i vaša kosa može zablistati u tren. Nemojte se bojati eksperimentirati zbog toga što niste više tako mladi. Nova frizura osvježit će vaš izgled!

Ipak postoji nekoliko pravila kojih biste se trebali pridržavati. Kosa bi s godinama trebala biti sve kraća. Možda se pitate zašto ne bi mogli imati dugu kosu, ali bitan razlog je taj što kosa s godinama postaje tanja, beživotna i suha, a može izgubiti i sjaj.

Ženama u zreloj dobi preporučuje se da kosu ošišaju na kratko, u dužini do ramena ili još bolje do brade ili pak asimetrično.

Dobar prijedlog za prikrivanje bora na čelu su asimetrično ili ravno odrezane guste šiške. One će općenito pomladiti izgled lica. Ako imate tanku kosu, šiške bi ipak trebale izbjegavati.

Što se tiče boja kose, možete izabrati gotovo sve boje iz paleta svjetlijih nijansi. Birajte boju meda, svijetlo plavu, svijetlo smeđu, bakrenu ili toplu narančastu.

Izbjegavajte tamne nijanse ako ste svjetlijeg tena, ali i općenito. Tamne boje će istaknuti nedostatke na licu kao što su sitne ili dublje bore.

Podignite kosu u rep ili u punđu, ali pazite da ne dobijete strog i uštogljen izgled. Takvu frizuru napravite tako da izgleda opušteno postižući u isto vrijeme i dosta volumena.

Poigrajte se i s kratkim dječačkim frizurama. One bi vašem izgledu mogle dati dječju zaigranost i tako vas pomladiti. Za poludugu kosu do ramena predlažemo vam blage valove ili kovrče koje će licu dati toplinu i izbaciti iz prvog plana nedostatke.

Isto tako kako se mijenjaju hormoni u našem tijelu tako i naša kosa postaje sve tanja i slabije raste. Pružite vašoj kosi pravu njegu, nahranite je kvalitetnim regeneratorima i kremama. Sada je pravo vrijeme da si češće priuštite i odgovarajuće tretmane za kosu kako bi vaša kosa zadržala zdravlje i sjaj.

Autor: M.L., Foto: cinemafestival/Shutterstock