Savjeti za uređenje kupaonice

zelena kupaonica

U fazi ste uređenja svog životnog prostora, ali još uvijek niste sigurni kako izaći na kraj s manjim prostorom u kupaonici? Iako je prostor manji od onog što ste planirali svjesni ste da nema povratka i da je vrijeme da ga iskoristite najbolje što možete.

Zahvaljujući vodećim dizajnerima postoji način kako mali prostor u kupaonici možete učiniti funkcionalnim i efikasnim, tako što ćete iskoristiti svaki slobodni dio i ispuniti ga onim što vam treba, ali da to ne izgleda pretrpano ili kao da vam se u kupaonicu nedavno uselio hrčak.

Kako bi izbjegli pretrpanost, a što je ponekad teško jer se ipak radi o malom prostoru, odreknite se uobičajenih toaletnih ormarića. Umjesto njih možete se odlučiti za umivaonik s postoljem gdje isto tako možete odložiti sve potrebne sitnice kojima je mjesto u kupaonici, a koje ste prije odlagali u ormarić.

Ako vam to nije dovoljno uvijek možete posegnuti za alternativnim rješenjem, a to su ugradbeni ormarići ili viseći. Važno je da svojom površinom ne ometaju prolazak kroz kupaonicu jer se sigurno ne želite osjećati kao da ste u labirintu.

Sitnica uvijek ima previše i teško ih se riješiti jer su vam sve potrebne? Dizajneri savjetuju police umjesto ormarića, a njih nekoliko na određenom zidu otvorit će prostor još više, a vi ćete imati još malo površine gdje ćete odlagati svoje stvari.

Iako velik dio nas mašta o hidromasažnim i velikim kadama kakvih ima u wellness centrima, nažalost to nije najbolje rješenje za vaš mali prostor. Tako se umjesto velike kade možete odlučiti za hidromasažnu ali manju kadu (u dućanima je velika ponuda), a ako želite uvijek možete birati između njih ili kombinacije tuš kabine i kade.

Manji prostor uvijek treba ukrasiti svjetlim bojama i tonovima jer tamnije prostor čine još manjim. Neka vam pločice na podu budu velike, a one na zidovima svijetle jer ćete tako dobiti vizualno veći prostor. Nećete pogriješiti odlučite li se za krem nijansu. Uredite kupaonicu najbolje što možete.

Autor: S.Š., Foto: photosphobos/Shutterstock