Ultrajednostavna dijeta

razno povrće

Tražite li od vaše dijete da bude strogi gestapovski režim koji će vas prisiliti na promjenu životnih navika i iz temelja pročistiti vaše tijelo intenzivnim programom detoksikacije? Osjećate li da nešto u vašem organizmu ne valja i da se kaskadnim efektom stvari dalje kvare? Pokušajte primjeniti ovaj strogi i restriktivni plan i vratite svome tijelu ravnotežu u roku od 7 dana.

Ova dijeta varijacija je svoje starije inačice pod nazivom UltraMetaboliosm Diet. Sugerira nam da se trebamo pozabaviti primarnim uzrokom pretilosti u kojoj je ona, baš kao i bolest, povezana sa upalnim procesima i zatrovanošću tijela. Prečesto nas brzi tempo života dovede do situacije u kojoj jednostavno moramo stati i dati tijelu pauzu.

Upravo to će za vas učiniti ova dijeta. To je sedmodnevni režim čiščenja koji uključuje detoksikaciju, kombiniranje namirnica na način da se smire upalni procesi, uzimanje dodataka za čišćenje i redovnu tjelovježbu.

Iako ćete izgubiti zavidnu količinu kilograma u tjedan dana morate biti svjesni da se radi o kombinaciji niskog unosa kalorija i gubitka tekućine zbog redovnog korištenja laksativa.

Dijeta će vas detaljno voditi kroz sedam dana kroz ono što ćete konzumirati ali i kroz postupke koje biste trebali provoditi kako biste dosegli puni učinak. Uz korištenje laksativa i dodataka prehrani koje smo već spomenuli prteporučaju se i saune i parne kupelji.

Spomenuli smo kako ovaj plan potiče i tjelovježbu. čitav ritual detoksikacije traje oko dva sata i uključuje neke od navedenih načina detoksikacije, zatim vježbanje joge i drugih vježbi za opuštanje.

Dijeta vam već dolazi sa popisom namirnica što je sjajno i skraćuje vrijeme koje ćete morati utrošiti na planiranje. Samo slijedite upute i pripremite se na jedan rigorozan tjedan nakon kojeg ćete se osjećati lagano i osvježeno i spremno na nove izazove.

Nemojte se poigravati sa laksativima ako imate ikakve prethodne probleme sa probavnim sustavom. I općenito koriste ih pažljivo kako ne biste poremetili crijevnu mikrofloru. Čak i po isteku ovo jednotjednog perioda  pokušajte zadržati neke zdrave navike. Joga je potpuno sigurni tip tjelovježbe koji se izvodi polako i koncentrirano i pomoći će vam da uđete u pravi umni sklop za provođenje detoksikacije.

Uz to šta same namirnice nisu teško dostupne biti će potreban i posjet specijaliziranim trgovinama zbog limunskog magnezija, profiltrirane vode i probiotika. Stoga ovaj plan prehrane zahtjeva puno planiranja i visoki stupanj predanosti. Ako je moguće pokušajte je provesti kada imate relativno puno slobodnog vremena i možete se posvetiti svim potrebnim aspektima.

 Autor: L.K., Foto: gts/Shutterstock