Šminka za crnke

djevojka crne kose

Ni jedna od nas nije ista. Tonovi naše kože, kose i očiju drugačiji su i stvaraju našu jedinstvenu paletu nijansi koja određuje odabir šminke i odjeće i boje koje nam najbolje pristaju. Ono što će izgledati sjajno na plavuši može biti potpuna katastrofa na brineti ili crnki. Sigurno ste tu i tamo zamjetili sjajan make up na prijateljici i pokušale napraviti isto ali je završilo kao da je cirkus došao u grad.

Ako ste crnka poslušajte neke od savjeta koje ćemo vam danas ponuditi, kako biste na najbolji mogući način istaknuli svoju ljepotu. Crne žene oduvijek su one koje plijene pažnju. Da, isitina je plavuše se možda bolje zabavljaju, ali ni jedna plavuša se ne može mjeriti sa mistikom guste crne kose i tamne kože. Mislite bi da bi Kleopatra imala jednaku auru da se radilo o razigranoj plavuši?

Ako ste prirodna crnka vjerojatno vam je i ton kože ponešto tamniji ili naginje maslinastim ili karamela nijansama. Ovakav ton kože ne podnosi mnogo tekućeg pudera i podloge već voli prozračni puder, sa mrvicu pudera u kamenu. Vi si možete svakako priuštiti korištenje bronzera, čak i na način da ga koristite kao rumenilo. Za dan nemojte pretjerati da ne biste izgledali preizvještaćeno kako vaša tamna kosa već pruža dovoljan okvir licu.

Vaš najveći adut sigurno su tamne doboke oči od kojih se muškarci ne mogu otrgnuti. Ako vas je genetika blagoslovila tamnom kosom i svijetlim očima time bolje. Za tamne oči nabolje će funkcionirat sjenila u zemljanim ili tamnijim nijansama. Crni tuš ili olovka za oči malo omekšani kistom za razmazivanje istaknut će ono najbolje na vašim očima. Dobra maskara ili umjetne trepavice za posebne prigode biti će točka na i.

Usne možete ostraviti decentne, samo sa prozirnim ili svijetlim sjajiliom tokom dana. Navečer želite li unijeti ponešto žestine, slobodno posegnite za crvenim ružem. Pobrinite se da uklopite odjeću sa makeupom i nemojte se zamatati stalno u crno, kako ne biste izgledale prezatvoreno i nedostupno. Uživajte u svom tenu i boji kose, zabavljajte se s njim i isprobajte razne kombinacije kojima možete osvježiti svoj izgled.

Naša preporuka je korištenje zelenog sjenila za neki ludi noćni provod. ovo će imati posebnog efekta ako imate tamnu kosu i oči boje lješnjaka. Pokušajte, možda vas iznenadi sposobnost kameleonske prilagodbe vašeg tena.

Autor: L.K., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock