Tufne na haljini

haljina sa točkicama
Haljina sa točkicama, Foto: yurok/Shutterstock

Te haljine! Jedan su od najsvestranijih modnih komada bez kojih je nemoguće zamisliti ženski ormar. Čak i ako ste sportski tip žene uvijek u tenisicama ili ste možda zaposlena majka koja nema vremena za lickanje i koktel haljine, zasigurno posjedujete barem jednu. Postoji tajna veza sa našim haljinama. Vjerojatno se možete sjetiti suknji i haljina u kojima ste gledale svoju baku kada vas je čuvala dok ste bile klinceze.

Haljine su se u mnogočemu izmjenile, ali istodobno neke dobre stvari nije potrebno mijenjati i one se vraćaju pod zastavama retra i dobivaju novi život u svijetlu 21. stoljeća. Zašto osjećamo ovu nostalgiju za modnim izletima u prošlost? To je jedno veliko pitanje suvremene mode, no sada nemamo vremena dublje u ovo ulaziti.

Ono bitno je da su nam se vratile točkice. Kuda god okrenemo pogled, osjećamo se pomalo kao Cruela Deville, sve je puno točaka, velikih, malih, sjajnih, matiranih, crno bijelih-šarenih. Doduše, eto, naš svijet je samo ponešto šareniji od Cruelinog.

Manija malih i velikih točaka na odjeći započela je u 50-im godinama i nekoliko puta jenjavala no kako se retro strijela zabila ravno u metu ravno i pogodila središte 20. stoljeća tako su i one iznova pronašle put do naših srca i ormara.

Kako ćete nositi haljinu sa točkicama? Ovakva je haljina vrlo pogodna za mlađe djevojke. Savršen je spoj geometrije, zaigranosti ili u crno-bijelim kombinacijama daje nasluti inteligentu i zabavnu mladu ženu. Ponešto starijim ženama ne bismo preporučili vesele točkaste haljine, već da točkice inkorporiraju na lepršave svilene bluze ili modne dodatke za decentniji učinak.

Točke su također popularna odrednica pin-up modnog stila i služit će kao pufer zona. Utišavaju zaigranošću naglašeni seksipil odvažnih pin-up djevojka. Želite li odjenuti točkice savjetujemo kratku haljinu. Dužina do koljena ili polovice bedara najbolji je izbor.

Možete čak i kombinirati jednobojene plohe i one posipane točkama, pa ako želite naglasiti grudi zašto haljine ne bi imala samo točkasti ovratnik ili pak jednobojna haljina sa točkastim obrubom. Možda točkice na mandžetama, ili pak potpuno poludite i neka vaš svijet ispune točke u potpunosti. Vjerujte nam u njemu je mnogo zabavnije živjeti.

 Autor: L.K. Foto: yurok/Shutterstock