Sjajne haljine za večernji look

žena u sjajnoj haljini
Žena u sjajnoj haljini, Foto: Luba V Nel/Shutterstock

Modeli haljina sa šljokicama postoje već duže vrijeme, a kao takve nastavile su i dalje vladati ne samo modnim pistama nego i u svakodnevnom životu. Možda je bolje reći da su upravo te haljine odlučile nositi i dame iz susjedstva i to uglavnom za malo posebnije prilike. Poznato je kako su nekada sjajne haljine bile predviđene samo za zimu, odnosno za najluđu noć u godini, no danas je situacija malo drugačija.

Naime može se primjetiti kako se spomenute haljine nose tokom cijele godine, uglavnom za svečana događanja, jer ipak zbog samog materijala i količine šljokica ipak bi bilo malo neobično prošetati se u takvoj haljini za odlazak na kavu.

Prošla su vremena kada su sjajne haljine bile rezervirane samo za diskoteke, odnosno kada se na njih gledalo kao na komad odjeće rezerviran samo za disko look. Prema onom što se može vidjeti na crvenom tepihu, više je nego očito da su upravo te haljine postale jednako elegantne kao i haljine od drugih materijala.

Postoji više modela, a tu se prije svega misli na haljine različitog kroja. Ovisno što više preferirate, u dućanima možete izbarati najbolje za sebe. Prema mišljenju vodećih ljudi iz svijeta mode, odabir haljina vrši se najviše na temelju godina i kakav dojam osoba želi ostaviti.

Dakle ako se radi o djevojci u ranim dvadesetima vrlo je vjerojatno kako će se ona odlučiti prije za kratku haljinu, odnosno model koji voli nositi poznata pjevačica Kylie Minogue, a koja je prije svega poznata po svojim lepršavim i mladenačkim kreacijama.

Pored takvih haljina postoje i one malo elegantnije čija dužina ide sve do gležnja, bilo da se rado o haljini s naramenicama, možda bez njih, ili možda o haljini koja se kopča oko vrata. Sve su to modeli koje uglavnom odabiru dame koje žele ostaviti što ozbiljniji i glamurozniji dojam.

Za njih se uglavnom odlučuju žene koje znaju što hoće i koje su itekako svjesne kako se na taj način više ističu. Dugačke sjajne haljine najbolji su odabir za primanja povodom nekog zaista posebnog događaja.

Bez obzira za koji se model odlučili bitno je izabrati ono što će vam lijepo stajati i pritom voditi računa da spomenuti modeli nisu za one osobe koje se ne vole isticati, znači za one koji se više vole uklopiti u malo veću skupinu ljudi.

Autor: S.Š.  Foto: Luba V Nel/Shutterstock