Boja ciklame se nosi ove sezone

boja ciklame
Boja ciklame, Foto: Stokkete7Shutterstock

Divno je sunčano jutro, budite se okružene cvijećem. Ciklame u cvjetnoj gredici ispred kuće. Neprestano ih branite od psa koji je baš odlučio lopticu nositi u ovu, vama najdražu, gredicu. Možda ste u stanu postavili ciklame kao lončanice na prozore i čitava zgrada zna da je upravo to vaš prozor. Cvijeće je jedno od onih neobjašnjivih čuda prirode.

Realno cvijeće nema nikakvu svrhu, ali jednostavno je toliko privlačno. Ima nešto toliko smirujuće kada gledate u ruže, tulipane, orhideje… Kao da je srodno sa lar pur lar frazom. Ona se odnosi na umjetnost poradi umjetnosti, bez ikakve dublje svrhe. Tako je i cvijeće samo koncentrirana ljepota poradi ljepote.

Ciklame su jedne od onih cvjetova čija boja je toliko istaknuta da ih se ne može ignorirati. Ona se iz svijeta flore odlučila preseliti i u bespuća naših ormara. Jeste li ikada posjedovali komad u intenzivnoj nijansi ciklame. Radi se o jakoj zasićenoj boji i svako odijevanje nekog takovog komada djeluje pomalo kao kromaterapija i uzrokuje instant dobro raspoloženje.

Pričali smo davno o kraljevsko plavoj i sudeći po odjevnim kombinacijama dama koje pripadaju samim vrhovima društva čini se da je boja ciklame ekvivalnet ženske moći ako govorimo o plemenitoj krvi. Većinu najutjecajnijih dama na svijetu mogli smo u jednom trenu uhvatiti u boji ciklame. Nema veze ako niste plave krvi, ali učite od ovih mudrih žena.

Ova će boja zbog svoga intenziteta bolje pristajati ženama tamnije kose i puti. Svijetlije žene bi mogla progutati svojim intenzitetom i preuzeti čitavu kombinaciju. Niste li sigurne imate li hrabrosti za to da odjenete neki veliki ciklama komad započnite polako. Ciklama torba ili traka za kosu biti će odličan odabir. Možda naznaka ciklama sjenila na kapcima za zelenooke.

Još jedna sjajna ideja je ciklama donje rublje, posebice ako vam je koža još boje tamne karamele od nedavog godišnjeg odmora. Iskušajte razne kombinacije i odaberite onu koja vama najviše odgovara.

Autor: L.K. Foto: Stokkete/Shutterstock