Torbe s kratkim ručkama

torba s ručkama
Torba s ručkama, Foto: nataliakul/Shutterstock

Kako su izgledale prve torbe? Teško je reći, ali rijetki pronađeni i relativno sačuvani primjerci sugeriraju samo tobolce od kože ili krzna koji su bili praktična mala sredstva za prenošenje stvari dok smo trčali šumom ili sakupljali bobice. Možda su se unutra nalazila oruđa koja su pomagala prvim ljudima preživjeti još jedan dan.

I sadržaj naših torbi danas također nam pomaže preživjeti dan samo je razlika u tome da je on mnogo sofisticiraniji. U ženskoj torbici u 21. stoljeću doista možete naći svašta. Novčanik, vozačku dozvolu, maramice, kompaktni puder, planer, mobitel, parfem ili ruž, malo ogledalce, možda knjigu ili poslovni imenik, pokoju špangicu ili gumicu za kosu i još mnoge male sitnice koje će se zateći unutra spontano.

No što povezuje prve torbe i one danas? To nikako nije estetika jer je ona u početku bila nebitna, dok današnje torbe imaju mogućnost izgraditi nečiji stil i podići ga na višu razinu. Paralelu možemo povuči u materijalu jer se najkvalitetenije torbe izrađuju upravo od kože, ili pak u novije vrijeme od eko kože za sve one koje su ekološki osvještene i ne žele bniti razlog zbog kojeg je umrlo neko tele ili krokodil.

Koje torbe vi birate i koji je vaš stil? Možda ste sportašica koja voli velike torbe od platna prebačene preko ramena, ili pak dama koja svoje dana provodi uz malu pismo torbu sa metalnim lancem poput one kojim je Coco Chanel zauvijek promijenila lice mode.

Iako su torbe sa dugim remenom beskrajno praktične, nekada jednostavo želimo nešto drugačije i biramo torbe sa kratkim ručkama. Jeste li ikada vidjeli ženu ili djevojku kako hoda sa torbom prebačenom preko podlaktice koje je postavljena pod kut od 90°. Ne izgleda li to apsolutno dramatično? Ovo je ujedno i najbolji način na koji možete iskoristiti kratke ručke, puno pogodniji od toga da je neprestano držite stegnutu u dlanu.

Ako su ručke na torbici kratke, nužno je da ona bude od srednje do velike veličine. Osim torbi za laptop koje imaju i duge i kratke ručke,  kratke ručke same za sebe mogu biti odlična varijanta za poslovne torbe. Odaberite one u neutralnim bojama i potrpajte u nju sve bilježnice, notese i papire koji će vam toga dana trebati. Uživajte u radnom danu i svome životu uz ovu prekrasnu kožnu prijateljicu. Želimo vam ugodan dan ispunjen pustolovinama i dovoljno veliku torbu da u nju stanu sve sitnice kako bi se sa pustolovinom mogle nositi.

 Autor: L.K., Foto: nataliakul/Shutterstock