Tajlandska masaža

djevojka na masaži
Djevojka na masaži, Foto: StudioSmart/Shutterstock

Masaža je danas zaista neophodna za normalno funkcioniranje i za bolji osjećaj. Zbog sve užurbanijeg načina života sve je više onih koji spas nalaze u takvoj vrsti opuštanja pomoću kojeg se postiže bolje zdravstveno stanje i pomoću kojeg se dobiva dodatna snaga za borbu sa svakodnevnim problemima. Među brojnim masažama svakako treba izdvojiti tajlandsku masažu koja svakim danom dobiva sve više pobornika, odnosno obožavatelja.

Tajlandska masaža jedna je od starijih, a koja svoje korijene vuče još iz davne medicine još pod prije 2.500 godina s područja Indije. Njezin glavni cilje je pomoći tijelu uspostaviti ravnotežu, odnosno omogućiti bolji protok energije. Postoji nekoliko načina, a oni uključuju ulje i biljne obloge.

Masaža vrućim uljima pomaže u sprječavanju raznih bolesti, budući da pomaže kod boljeg protoka energije i sveopćeg boljeg stanja svake osobe. Spomenuti način opuštanja dakle pomaže kod postizanja blagostanja. Za uklanjanje stresa smatra se idealnom masaža mirisnim uljima.

Biljni oblozi izvrsni su način za uklanjanje stresa. Brojni stručnjaci su se složili kako je najveća prednost spomenute masaže upravo u tome što pored opuštanja ujedno pomaže čišćenju kože. Tajlandska masaža koja svoj način rada bazira na cvijeću, najbolji je put do opuštanja i čiste kože.

Za višestruki ugođaj preporučuje se kombinacija klasične tajlandske masaže i Zen masaže. Radi se o postupku koji traje oko 3 sata gdje dobivate masažu stopala i masažu aromatičnim uljem. Ovim postupkom dobiva se kompletan tretman cijelog tijela, gdje se ide na vaše potpuno opuštanje.

Svi oni koji imaju najviše problema s gornjim dijelom tijela, a tu se prije svega misli na vrat, leđa i glavu, pomoću odličnog masera svaka osoba dobiti će vrhunski doživljaj olakšanja, jer se na taj način postiže bolja cirkulacija, odnosno bolji protok kisika u mozak.

Koža će izgledati savršeno ako se odlučite pored masaže i na tajlandski piling. Prije svega napravi se piling naskon čega se kreće sa tuširanjem i ponovnim vraćanjem maseru koji će dovršiti cijeli posao masažom. Ne samo što ćete dobiti opuštanje cijelog tijela, nego će vam koža izgledati svilenkasto i baršunasto.

Autor: S.Š. Foto: StudioSmart/Shutterstock