Vjenčani planer

zapisivanje u rokovnik
Zapisivanje u rokovnik, Foto: Olesya Feketa/Shutterstock

Nije nepoznanica kako je vejnčanje jedan od najvažnijih dana u životu koje mora proteći tako da ostanu samo lijepe uspomene. Za svaki odličan rezultat potrebno je uložiti malo više truda, a ovdje se najviše misli na dobro razrađen plan pomoću kojeg ćete imati svoje vjenčanje iz snova. Prije nego što su upustite u bilo kakve aktivnosti bilo bi dobro sjest sa partnerom i na papir staviti sve ono što vas zanima i oko čega se mislite informirati.

Vjenčani planer već neko vrijeme predstavlja spas za sve one koji nisu sigurni odkuda započeti i na koji se način najbolje organizirati. Vjenčani planer već unaprijed nudi određene kategorije koje vam mogu pomoći da se bolje snalazite i da znate što je početak, a što kraj vaše potrage.

Slavlje povodom zaruka je prošlo i sada se treba primiti posla. Planer će vam na najbolji mogući način rasporediti obaveze koje imate i na koje ćete moći stavljati kvačice kako bi znali da ste gotovi. Pokušajte prvo odmah pored roditelja obavjestiti najbliže prijatelje i članove obitelji.

Bilo bi dobro na samo početku utvrditi broj gostiju kako kasnije ne bi došlo do nesporazuma i naravno datum vjenčanja, a ako imate datum možete odmah rezervirati i bend kako bi bili sigurni da ćete na taj dan imati nabolju moguću glazbu. Svaki odrađen zadatak možete prekrižiti i ići dalje.

U dućanima postoji velik broj planera koji sami nude redoslijed poslova no uvijek možete odabrati svoj vlastiti, kako je vama lakše. Bitno je samo da se držite zadanog i prema tome orijentirate. Na samom početku se nalaze naslovi kao što je restoran, bend, fotograf, cvjećarnica, slastičarna i drugi naslovi.

Svoje obaveze možete sortirati tako da prvo odradite ono što se nalazi na provoj stranici. Kada nađete najbitnije stvari kao što je lokacija i ovo što je već navedeno, potrebno je napraviti posebne naslove koji će se odnositi na troškovnik.

Ne bi bilo loše kada bi pokušali na papiru imati točno razrađen plan što tko plaća. Ako se dakle radi o vjenčanju gdje jedan dio plaćate vi, a drugi roditelji, bilo bi dobro to sve razraditi i staviti na papir kako kasnije ne bi došlo do nesporazuma.

Napravite detaljan troškovnik i dobro pazite da ste sve uključili. Kada ste sigurni da ste završili s jednim dijelom, u planeru bi se trebao nalaziti jedan dio koji bi mogli posvetiti samoj ceremoniji, odnosno protokolu. Dakle upravo se tu mogu nalaziti detalji kao što je redolijed ulaženja u crkvu, ili možda kod matičara.

Ne zaboravite još na detalje kao što su konac igla, škarice i sve ostalo što bi moglo zatrebati mladoj i djeverušama. U planeru mora postojati rubrika koja se odnosi na taj dio također. Bit planera je da obuhvati što je moguće više toga, a tu se misli i na nepredviđene situacije.

Autor: S.Š.  Foto: Olesya Feketa/Shutterstock