Umjetni nokti

lijepi nokti
Lijepi nokti, Foto: Julia Ivantsova/Shutterstock

Sve žene žele imati lijepe i njegovane nokte. No, loša higijena, vremenske neprilike poput niskih temperatura ili vjetra te nepravilna prehrana mogu rezultirati slabim, nekvalitetnim i izrazito krhkim noktima. Umjetni nokti tada su jedino pravo rješenje. Sam postupak postavljanja umjetnih nastavaka i geliranja traje otprilike jedan do dva sata.

Nokti se mogu postavljati i samostalno, no barem za prvi put preporučuje se odlazak u kozmetički salon. Dobrih strana umjetnih noktiju zaista ima mnogo. S njima je lakše, vrlo su praktični i nije ih nimalo teško održavati.

Naprotiv, zbog svoje jačine nisu toliko skloni lomljenju ili listanju za razliku od prirodnih noktiju koji se jednostavno mogu slomiti.

Umjetni nokat raste zajedno s prirodnim pa je potrebno jednom mjesečno otići u kozmetički salon da se nokat nadopuni gelom kako se ne bi vidio prijelaz umjetnog i pravog. Vi nokte nećete morati svakodnevno oblikovati i posebno tretirati što će vam uštedjeti vrijeme i trud.

Umjetne nokte možete i sami lakirati, i to bez imalo problema. Lak čak drži dulje na geliranim noktima i ne ljušti se. Estetski nokti lijepo izgledaju, a cijena samog postavljanja nije visoka.

Želite li da vam umjetni nokti izgledaju još posebnije, u salonima je dostupan i postupak nail arta. Nokti će vam tako dobiti unikatni izgled. No, umjetni nokti imaju i nekoliko loših strana.

Umjetni nokti
Foto: Pixabay

Zbog ljepila kojim se pričvršćuju, prirodni se nokti dodatno oštećuju. Koriste li se nekvalitetna ljepila, ona navlažuju prirodni nokat koji ne može kvalitetno disati ispod umjetnog nokta.

Zbog toga se mogu javiti razne virusne i bakterijske infekcije. Zna doći i do raznih upala. Prirodni nokti također gube jačinu i počinju se više lomiti nakon skidanja umjetnih.

Prije postavljanja umjetnih noktiju trebali biste dobro razmisliti i posavjetovati se sa svojom kozmetičarkom koja će vam reći jesu li umjetni nokti dobri za vas.

D.Š. Foto: Julia Ivantsova/Shutterstock