Što je zelena magma

Zelena magma je dodatak prehrani čiji je glavni sastojak lišće ječma. Radi se o ječmu koji je prirodno uzgojen bez ikakve upotrebe pesticida ili bilo kakvih štetnih sastojaka.

Ekološka poljoprivreda lišća mladog ječma odvija se u dijelu Kalifornije i u Japanu. Njegove blagodati otkrio je japanski liječnik Yoshihide Hagiwara.

Zelena magma jedno je od najvećih izvora klorifila i danas spada u najpopularnije dodatke prehrani. Krasi je bogatstvo hranjivih tvari pa se tako u njezinom sastavu mogu naći aminokiseline, antioksidansi, velika većina važnih minerala i vitamini B skupine, C i E.

Pošto je već spomenuti veliki izvor klorofila, osim što daje zelenu boju, djeluje i na probavni sustav. Štiti od upala i bakterija te pomaže tijelu u izbacivanju štetnih toksina. Veže na sebe metale te ih tako uklanja iz jetre čisteći je. Konzumacijom zelene magne osnažit ćemo organizam i ojačati imunitet. Ona pomaže i u borbi protiv alergija, problemima s reumom te kod nekih problema s krvnom slikom. Možete je koristiti i ako patite od želučanih problema, povišenog kolesterola i šećera te kod bolesti srca. Posebno je važna sportašima i rekreativcima kod napornih treninga jer osnažuje tijelo. Odlična je i za zdravlje usne šupljine tako što sprečava neugodni zadah.

Ova trava nam koristi i kod ljepote. Poboljšava kvalitetu kože, noktiju i kose, a njegova lužnatost otkiseljuje organizam i vraća ph u ravnotežu. Odlična je kod dijeta jer radi na ubrzavanju metabolizma.

Poboljšava pamćenje i koncentraciju i upravo radi toga izvrsno je prirodno sredstvo za zamjenu teina i kofeina. Zamijenit će kavu i povoljno djelovati na organizam. Pripremite zelenu kavu i uživajte u boji i okusu!

Ova ljekovita trava zelene boje na tržištu je dostupna u trgovinama zdrave hrane. Možete je konzumirati u obliku tableta ili praha. Preporučuje se svim dobnim i spolnim skupina, mogu je konzumirati i djeca. Da bi postigli određene rezultate uzimajte je bar tri mjeseca više puta na dan. Malu žličicu zelenog praha dodajte čaši hladne vode i popijte prije obroka. Ako se odlučite za tablete, doza je 8 tableta dva puta na dan. Izrazito je ljekovita za vrijeme zimskim mjeseci kada će spriječiti pojavu prehlade i gripa, a piti je možete cijelu godinu.

Autor: M.L., Foto: Green bubbles/Shutterstock