Kako si olakšati čišćenje

pomoć u čišćenju

Koliko god nam bilo mrsko, čišćenje je svakodnevica mnogim ljudima. Dosta vremena u tjednu izgubimo na čišćenje, pa bi bilo dobro kada bi ga mogli što više skratiti i pospremiti dom u što kraćem roku, tako da imamo više vremena za neke druge stvari, po mogućnosti one koje nas ispunjavaju.

U nastavku vam donosimo kako si možete olakšati čišćenje.

Brisanje površina kao što je mesing, drveni namještaj ili ogledalo trebalo bi izgledati tako da na krpicu nanesete proizvod za čišćenje, a ne da ga nanosite direktno na područje koje želite očistiti. Prskanjem sredstva za čišćenje direktno na površinu, trošite ga brže i produljujete si čišćenje jer morate dulje brisati poprskanu površinu kako bi odstranili višak tekućine.

Sredstvo za čišćenje u obliku pjene najbolje je za čišćenje kupaonskih pločica i kade. Pjena puno bolje prianja na okomite površine od tekućih sprejeva. Tekući sprejevi iscure u odvod i prije nego što odstrane prljavštinu. Najbolje i najbrže ćete očistiti pločice tako da nanesete pjenu na malu površinu pločica, a oribate ju sa tkaninom, spužvicom ili četkicom za čišćenje.

Prije svake upotrebe deterdženta koristite dozator, pogotovo kada upotrebljavate koncentrat. Vaše rublje neće biti čišće ako upotrijebite više sapunice, a previše količine praška može čak i oštetiti ladicu za deterdžent. Ni prevelika količina omekšivača nije dobra, jer će primjerice ručnici manje upijati ukoliko se peru sa prevelikom količinom omekšivača.

Kod čišćenje wc-a uglavnom se sredstva za čišćenje nanose na rubove školjke. No kako bi poboljšali njihovu učinkovitost, prije nanošenja sredstva pustite vodu kako bi se gel raspodijelio po cijeloj školjci. Novac i prostor uštedjeti će vam višenamjenski proizvodi za čišćenje.

Kako napraviti prirodno sredstvo za čišćenje provjerite u nastavku!

Jeftinije sredstvo može vam zamijeniti tekućinu za pranje stakla, a dobiti ju možete tako da u bocu sa raspršivačem ulijete 1,5 l vode koju pomiješate sa 2,5 žlice amonijaka, a za dezinficiranje tepiha upotrijebite sodu bikarbonu, koju ostavite na tepihu da odstoji 20 minuta, pa usisate tepih.

 Autor: A.Z., Foto: CandyBox Images/Shutterstock