Vjenčanice

vjenlanice

Najvažniji dan za svaku ženu u vezi je sigurno vjenčanje. Pošto svaka žena zamišlja taj dan iz snova proveden u predivnom ambijentu, okružena osobama do kojih joj je stalo, ona između ostalog sanja i vjenčanicu jer bez savršene vjenčanice taj veliki dan nije moguće zamisliti.

No, iako je za mnoge žene izbor haljine najzanimljiviji dio kod organizacije vjenčanja, kada krenete u potragu često shvatite da to i nije tako jednostavno.

Od kuda krenuti prilikom izbora vjenčanice?

Vjenčanice
Foto: Pixabay

Za početak pripremite se za puno isprobavanja. Svaka haljina zahtjeva drugačiju građu tijela i ne stoji svakoj ženi sve. Odaberite haljinu tako da se osjećate udobno u njoj jer ćete provesti čitav dan u njoj. Pogledi će najviše biti usmjereni prema vama. Morate djelovati opušteno i sretno. Ostanite kod svog stila i time se vodite i kod izbora haljine za vjenčanje. Pošto unaprijed već znate kakve vam haljine stoje, ograničite potragu. Povedite na isprobavanje svoju buduću vjenčanu kumu ili dobru prijateljicu kako bi vam udijelila iskreni savjet oko odabira haljine.

Raspitajte se unaprijed o ponudi i pregledajte Internetske stranice s izborom haljina. Na Internetu su dostupne fotografije svih kolekcija i salona pa prije nego što krenete, proučite ih.

Kada ste suzili izbor već kod kuće, uputite se u salone gdje ćete moći vidjeti kako vam haljine stoje.

Danas u salonima postoji jako velik izbor vjenčanih haljina. Osim uzoraka, dezena i krojeva, postoji i velik izbor materijala. Od onih klasičnih, do modernih, s čipkom, tilom, retro.. Izbor je velik! Traže se uske, ležernije, lepršave, krinoline, nema pravila. Bitno je samo da znate otprilike što vi želite.

Sigurno u vašoj glavi postoji idealna haljina ili bar približno kako bi trebala izgledati. Isprobajte prvo takve modele pa ćete vidjeti kako vam stoje. Ako ste haljinu vidjeli na fotografijama poznate zvijezde u časopisu i svidjela vam se, ne znači da će upravo vama stajati. Isto tako, ako nj nešto u trendu ne znači da upravo takvu haljinu morate imati.

Haljina prema građi tijela

Odaberite haljinu koja će vam pasati prema građi tijela. Tako ćete istaknuti ono najljepše na figuri, a sakriti sitne nedostatke. Vjenčanice dolaze i u raznim bojama. Od kristalno bijele, boje bijele kave, prljavo roze do sive. Odaberite onu koja će najbolje pristajati uz vaš ten.

Mršave i vitke žene mogu odabrati lepršavije kreacije uz mnogo volana i materijala. Kod žena s oblinama savjetuje se da ako se radi o oblinama na gornjem dijelu tijela, birate rezani korzet ili zatvoreniji V dekolte koji ne smije biti dubok. U slučaju da je donji dio tijela naglašeniji, isprobajte haljine A kroja. Kod uskog struka odaberite klasične krinoline.

Ako ćete haljinu raditi po mjeri kod krojačice, pripremite fotografije i detaljne upute oko toga kako želite da ona izgleda kako bi bilo što manje popravaka.

Vjerujemo da ćete u mnoštvu haljina uz naše savjete ubrzo naći onu koja vama odgovara. Radi li se o klasičnoj, vječnoj haljini koja je uvijek nosiva za vjenčanja ili o nekom novom modnom trendu, izbor prepuštamo vama.

Autor: M.L., Foto: Lana K./Shutterstock