Lagane ljetne haljine za ured

lagana ljetna haljina
Lagana ljetna haljina, Foto: Maryna Stenko/Shutterstock

Temperaturne rekordere lagano ostavljamo za nama. nadamo se da ste sakupili divne uspomene, odmorili se ili izdivljali (kako vam drago) i izbacili iz sav stres i negativnu energiju. Iako smo prevalili preko toplotnog udara ovoga ljeta to ne znači da je već vrijeme da vadite tenisice i jesenske cipele. Dani ljeta još nisu odbrojani. Možda tek sada krećete na svoj dugo očekivani i zasluženi odmor.

Za sve vas koje ste se odmora već vratile donosimo savjete kako se odjenuti za poslovne situacije kada se tempereture penju preko 30°C. Poslovno odijevanje jedna je vrlo rigidna struktura iako su u ovakvim ekstremnim situacijama granice ponešto zamućene. No bez obzira kako vruće bilo uvijek trebate težiti tome da ostanete dcentna dama i izgledate kao sposobna i odogovorna mlada žena, a ne kao da ste upravo krenule na plažu.

Prvo pravilo za poslovno odijevanje je da vaša ljetna kombinacija nikako ne smije biti vulgarna. Dakle prozirni komadi kroz koje se nazire donje rublje ne dolaze u obzir. Haljine su možda i najbolji odabit jer vas jedna dobro krojena ozbiljna haljna može pokriti na svim područjima. Neće vam biti vruće a obična strukirana haljina do koljena odiše jednostavnošću i elegancijom.

Odaberite prirodne materijalem kako bi koža mogla disati posebice ako vaš posao uključuje stalno ustajanje i sjedanje i neprekidno šetanje od jednog ureda do drugog. Lan i pamuk su najbolji izbor. Vlakna su proznaćna vrlo upijajuća i osjećat ćete se kao da na sebi nemate ništa. Odaberete li laganu lanenu haljinu za ured pripazite na donje rublje. Najbolje bi bilo odabrati ono u boji kože, a što se tiće gaćica ne želite li ružnu crtu na stražnjici odaberite ženske bokserice.

Boje neka ostanu neutralne i eventualno se možete poigrati pastelnima. Nemojte nositi šarene uzorke ili neonske nijanse jer je ipak na radnome mjestu važniji profesionalizam i decentnost od modnih eksperimenata. Poslušajte savjete pametnih ljudi koji su savjetovali kakao je uvijek potrbno odjenuti se za posao koji želite, a ne onaj koji imate. Imajte ovo na umu sljedeći puta kada se odjevate za ured.

 Autor: L.K., Foto: Maryna Stenko/Shutterstock