Savjeti za zaposlene mame

savjeti za zaposlene mame

Koji su najbolji savjeti za zaposlene mame? Kako bi ženama koje rade i ujedno imaju djecu bilo lakše, dobro je pročitati nekoliko korisnih savjeta za koje se pokazalo da zaista djeluju. Prvo pravilo kojeg se svaka žena treba držati je da obitelj uvijek treba biti na prvom mjestu, a ne kućanski poslovi.

Niti jedna mama se ne bi trebala osjećati krivom ako određen dio vremena provodi izvan kuće. Umjesto toga treba uživati u onome što raditi i pripaziti kako ju vođenje kućanstva ne bi previše opteretilo.

Za početak je dovoljno kupiti određenu količinu košulja, čarapa i rublja za svakog u obitelji kako se ne bi svaki dan morala uključivati mašina. Noć je kao stvorena za pranje velike količine rublja jer će tako biti manje posla preko dana i preko vikenda kada svoje vrijeme želite posvetiti djeci i partneru.

Hranu treba kupovati preko tjedna, a najbolji je savjet obaviti kupovinu za cijeli tjedan u jednom danu. Tako ćete se druge dane moći posvetiti drugim stvarima, a nećete imati dojam kao da svaki dan provodite po sat vremena u dućanu.

Koliko god nekad izgledalo komplicirano bilo bi dobro planirati obroke za cijeli tjedan. Najbolji i najbrži način je skuhati više od planiranog i jedan dio zamrznuti.

Niti jedan dan ne treba početi u panici, pa se savjetuje buđenje djece na vrijeme kako bi mogli u miru doručkovati prije školskih i drugih obaveza.

Koji su još savjeti za zaposlene mame? Na mamama je da potaknu ostale ukućane da naprave svoj dio posla. Nije potrebno ići u detalje, ali ako ste vi jedan dan odlučili skuhati i popeglati odjeću, vaš bi partner mogao obrisati prašinu ili oprati kupaonicu. Važno je da se ni jedna strana ne osjeti previše opterećenom.

Svakoj će mami biti lakše ako nabavi kućanske aparate koji će joj olakšati svakodnevan posao. U svemu što se tiče kuće i planiranja vremena dobro je uključiti i djecu. I njima isto tako treba javiti ako vas neće biti kod kuće, ukoliko planirate izaći na kavu i slično.

Djeci su potrebni njihovi roditelji da se s njima igraju i nauče ih određenim stvarima. Uvijek će biti dovoljno vremena za čišćenje, a ako se jednom i preskoči to ne mora značiti katastrofu.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock