Kako odabrati pećnicu

kako odabrati pećnicu

Osnovno pravilo kojeg bi se trebalo pridržavati tijekom kupovine kućanskih aparata je da se ne kupuju na prvi pogled, nego tek kada se dobro razmisli. Budući da se kuhinjski aparati kao i oprema usavršavaju cijelo vrijeme, potrebno se dobro informirati prije svake kupovine i prikupiti sve važne informacije, a koje će između ostalog pomoći odabrati i pećnicu.

Kada se kupuje pribor kao što su noževi i vilice te ostale kuhinjske potrepštine, bilo bi dobro kupovati samo najbolje jer će upravo takvi proizvodi duže trajati. Oni koji si ne mogu priuštiti da kupe sve odjednom, savjetuje se da prvo kupe najosnovnije, a nakon toga prema svojim mogućnostima odaberu samo najbolje.

Kako odabrati pećnicu? Postoje standardne pećnice te pećnice odvojene od grijaćih ploča kao i kombinirane koje rade na plin i struju. Moguće je kupiti mikrovalnu pećnicu kao poseban element ili kao dio kombinirane. Radi se o korisnom dodatku budući da predstavlja uštedu vremena.

Ako se kupi pećnica koja je odvojena od grijaće ploče, cijena će biti veća nego kada se kupuje obična pećnica, a bit će potrebna i dva kućišta zbog čega će i proces instaliranja biti skuplji. Prednost spomenutog rješenja je u mogućnosti upotrebe različitih goriva.

Odvojena pećnica se može ugraditi na odgovarajućoj visini, a pećnica koja se uklapa među kuhinjske elemente, lakše se održava.

Prilikom kupovine pećnice treba obratiti pozornost na nekoliko korisnih činjenica. Tako se mora voditi računa o visini pećnice koja bi trebala biti iste visine kao i ostali kuhinjski elementi. Važno je da na kraju budete zadovoljni kako će na kraju kuhinja izgledati.

Ne treba posebno napominjati kako je važno da je u pitanju pećnica kvalitetne izvedbe te da je jednostavna za održavanje i čišćenje. Važno ja misliti i o obliku te veličini pećnice te o staklenim vratima pećnice kako bi se bez otvaranja moglo vidjeti sve što se događa unutar nje.

Treba razmišljati o visini roštilja budući da su neki sklopivi i lako se mogu izvaditi te o ploči i rešetki koje se mogu izvaditi.

Kako bi što manje vremena provodili u čišćenju pećnice najbolje je tražiti modele pećnica koje se same čiste, a za još lakše snalaženje neće biti naodmet spomenuti i postojanje termostata i digitalnog automatskog mjerača vremena.

Autor: S.Š., Foto: LuckyPhoto/Shutterstock