Savjeti kako spriječiti ispadanje trepavica

zelene oči

Primijetili ste kako vam u zadnje vrijeme opadaju trepavice. Niste sigurni zašto se to događa i htjeli bi riješiti ovaj problem. Do ispadanja trepavica može doći zbog nekoliko razloga, a među njima je alergijska reakcija na kozmetiku, neprekidno trljanje očiju te stres. Rješenje postoji uz nekoliko korisnih savjeta.

Razlog mogu biti i ozbiljni zdravstveni problemi, ali osim njih uglavnom se radi o pogrešnom odabiru kozmetike i to najviše maskari. Pokušajte usporediti opadanje kose i trepavica. Ako ste primijetili da vam opadaju samo trepavice, ali ne i kosa onda je razlog sigurno u kozmetici.

Tada morate prestati koristiti kozmetičke proizvode koji u vama izazivaju alergijske reakcije i pričekati barem dva tjedna kako bi se koža stigla oporaviti. Nakon što su prošla dva tjedna krenite u nabavku po preparate koji su rađeni za osjetljivu kožu.

Razlog opadanju trepavica može biti i u vodootpornoj maskari. Poznato je kako se ona teško uklanja zbog čega dolazi do iritacije oka i neprekidnog trljanja. Kada nije ljeto i ne strepite od toga hoće li vam voda unišititi vaš savršeni make up, prijeđite slobodno na običnu maskaru.

Skidanje šminke je važan proces koji ne treba ignorirati. Mnoge žene ne znaju kako pravilno ukloniti tragove šminke ili su jednostavno previše umorne da svaku večer izdvoje nekoliko minuta. Unatoč umoru šminku je potrebno skidati svaku večer, a kako bi bili sigurni da ste sve uspjeli ukloniti, pogledajte u vatu na kojoj više ne smije biti šminke.

Uvijač za trepavice je važan kod oblikovanja trepavica, ali može biti jedan od razloga njihovog učestalog opadanja. Važno je da ga na trepavicama ne držite dulje od 20 sekundi i da ne idete preblizu korijena. Ako imate problem s ispadanjem trepavica nemojte neko vrijeme koristiti uvijač.

I na kraju prehrana. Dobro je znati da je zdrava prehrana put prema lijepom izgledu zbog svojih sastojaka. Svaka osoba koja vodi računa o svom izgledu morala bi pripaziti što jede. To bi morale biti namirnice bogate vitaminima B, D i E. Obogatite prehranu pravim namirnicama i izbjegnite opadanje trepavica.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock