Kada treba promijeniti fen za kosu

sušilo za kosu

Već neko vrijeme dok sušite kosu primjećujete kako vam treba više nego prije kako bi ju osušili, a pored toga vaše sušilo ispušta čudne zvukove. Sada ste već svjesni kako je vrijeme da promijenite fen. Vama je zdravlje vaše kose važno i ne želite ju prepuštati više nego što je potrebno raznim negativnim faktorima.

Suha i oštećena kosa nastaje zbog raznih tortura kroz koje prolazi kao što je lak za kosu, učestalo korištenje pegle za kosu i i uvijača. Fen je još jedan faktor koji pridonosi lošem izgledu i zdravlju kose, ali samo ako se radi o neispravnom uređaju te nepravilnom načinu korištenja.

Svaki stručnjak će vam reći kako tijekom sušenja kose fen treba držati dalje od kose, a ako mu je još i istekao rok trajanja, onda je zaista vrijeme da se zaputite u kupovinu po novi uređaj s kojim ćete brže sušiti kosu.

Kada treba promijeniti fen za kosu? Postoji nekoliko jasnih znakova koji će vam pomoći prikazati pravo stanje stvari, a jedna od njih su i neobični zvukovi. Primijetili ste dok sušite kosu kako vam sušilo ispušta čudne zvukove. Sada ga zaista ne bi smjeli više koristiti.

Pored čudnih zvukova kao što je zveckanje, a razlog može biti i oslabljen rotor koji je u međuvremenu izgubio neki od važnih dijelova, tu je i otpadanje dijelova. Nemojte se igrati i provjerite sigurnost uređaja koji koristite.

Znate da na fenu postoji filter, ali sada ga više ne možete vidjeti jer se nakupilo svakakve prljavštine. Ako još niste spremni za promjenu uzmite četku za zube koju više ne koristite i pokušajte s njom očistiti filter. Primijetite li da nema koristi i da je prljavština još uvijek tamo, vrijeme je za kupovinu novog uređaja.

Moguće je da se u fenu nešto zaglavilo i da čudni zvukovi dolaze zbog toga. Pokušajte ga rastaviti jer se može zapaliti. U suprotnom krenite po novi jer vaš fen više nije siguran za korištenje. Vodite računa o zdravlju kose i pazite da tijekom kupovine odaberete kvalitetan fen za kosu s kojim će vaša kosa još dugo biti lijepa i zdrava.

Autor: S.Š., Foto: iMarin/Shutterstock