Maska za zatezanje lica

zatezanje lica

Mnogo je prirodnih tretmana koji su odlični za zatezanje kože lica. Prirodnim tretmanima možete podignuti opuštenu kožu i smanjiti bore. Proces starenja je nemoguće izbjeći, ali uvijek si možete pomoći s pravilnom i kvalitetnom njegom kože. Tretmani u kozmetičkim salonima, hladno prešana ulja, anti age kreme za lice, ljekovito bilje i redovite maske za lice imaju blagotvoran učinak na zatezanje lica.

Prirodni tretmani za zatezanje lica

zatezanje lica
Foto: Pixabay

Prirodni tretmani nisu toliko učinkoviti kao zahvati estetske kirurgije, ali pomažu i poboljšanje se može primijetiti. Važno je samo na vrijeme početi njegovati kožu lica i tretmane provoditi redovito kako bi rezultati bili vidljivi.

Za prirodno pomlađivanje kože mogu vam poslužiti bobičasto voće, bjelanjak, vitamin E, manuka med, aloe vera, limun, ružina vodica i hladno prešana ulja. Sve navedene sastojke možete koristiti u kombinaciji ili individualno.

Najbolja za zatezanje kože lica je maska od bjelanjaka. Sve što vam je potrebno kako bi napravili ovu prirodnu masku za lice je žličica limunovog soka, nekoliko kapi E vitamina i jedan veći bjelanjak. Navedene sastojke dobro primiješajte pa nanesite na čisto lice i ostavite da djeluje oko 15-ak minuta. Nakon 15 minuta kožu lica dobro isperite i nakon nje na lice nanesite hidratantnu kremu za lice.

Što se tiče hidratacije lica, savjetuje se da se nanosi hidratanta krema koja u sebi sadrži zaštitni faktor. Sastojci linuma u ovoj masci mogu uzrokovati fotoosjetljivost na sunčeve zrake, pa je najbolje da masku koristite navečer prije spavanja, a da ujutro prije izlaženja na dane svijetlo nanesete zaštitu na lice.

Kako bi usporili starenje kože lica morate pripaziti i na svoju prehranu, koja je zapravo najbitnija. Što više trebate konzumirati namirnice bogate antioksidansima, vitaminima i mineralima. Isto tako je potrebno unijeti barem 8 čaša vode na dan, a ako ste pušač pokušajte se što prije ostaviti pušenja jer pušenje utječe na raniju pojavu bora i sitnih linija na licu.

Autor: A.Z., Foto: Glovatskiy/Shutterstock