Rješenje za bolne i umorne noge

bolne noge
Bolne noge, Foto: KSR/Shutterstock

Nije se nimalo lako usredotočiti na svakodnevne obaveze kada nas muče različiti bolovi. Bili oni uzrokovani genetikom, nezdravim načinom života ili zarazom, sprječavaju nas da nesmetano obavljamo poslove koje bismo trebali. Stoga odlazimo liječnicima, na dijete, vježbanja, opuštanja i masaže kako bismo što brže izliječili bolesti koje nas muče.

Međutim, zašto ih ne bismo spriječili? U ovom slučaju itekako vrijedi ona izreka: bolje spriječiti, nego liječiti.

Razlikujemo razne bolove u nogama. Trnci su najčešći. Oni se manifestiraju tako da noge naglo počnu trnuti, osjećaju se peckanje, tupi bolovi i neugoda. Uzroci mogu biti mnogi kao što su bakterijske infekcije, iskrivljenje kralježnice, problemi sa krvnim tlakom, dijabetesom ili prokrvljenosti krvnih žila.

U nastavku pogledajte kako riješiti bolne noge na prirodan način.

Nakon što bolesnik osjeti bolove, oni traju nekoliko minute te tada prestanu. Mnogi ih upravo zbog toga ignoriraju, misleći da nije ništa ozbiljnije, no to u mnogim slučajevima nije točno. Problemi sa trncima često imaju ozbiljne uzroke i kasnije posljedice.

Upala nogu javlja se kod virusnih bolesti i infekcija. Natečeni zglobovi ili cijele noge mogu značiti da osoba boluje od osteoartritisa, oslabljenja imunološkog sustava ili ozbiljnijeg oblika gripe. Vrlo je moguće da imate oslabljene ligamente, a to je posljedica ozljeda, prometnih nesreća. To se uspješno liječi antibioticima, fizikalnim terapijama, ali samo ako se otkrije na vrijeme. Važno je da se reagira na početne simptome kako se upala ne bi proširila na ostale organe.

Što napraviti kako bismo spriječili bolove u nogama? Oni se najčešće javljaju naglo, pa ih je teško spriječiti. Međutim, nije nemoguće. Potrebno je da se što više krećete, rekreirate i vježbate, koliko god vam je to omogućeno. Primijetite li ikakve bolove kojima ne znate uzrok ili su se pojavili naglo, otiđite liječniku da provjeri radi li se o ozbiljnijim problemima. Bolovi u nogama mogu se izliječiti, ukoliko se predugo ne ignoriraju. Bolujete li od bolnih nogu od djetinjstva, tome bi razlog mogla biti pretilost, višak kilograma i nezdrava prehrana.

Stoga jedite mnogo bjelančevina, proteina, voća, povrća i ribe. Ovi će sastojci svojim nutritivnim vrijednostima pomoći vašem organizmu da se štiti od negativnih vanjskih čimbenika.

Autor: D.Š., Foto: KSR/Shutterstock