4 savjeta za korekciju obrva

lijepe obrve

Obrve su okvir svakog lica i imaju zaista velik utjecaj na sam izgled ljepote lica. Upravo iz tih razloga uređivanje obrva ne bismo smjeli shvatiti olako već da je sama korekcija obrva malo složeniji posao ako želimo da nam obrve izgledaju uredno, prirodno i lijepo.

Donosimo vam 4 savjeta za korekciju obrva kako biste se što lakše snašli u njihovom čupanju i kako vam i sljedećeg puta ne bi bio problem tretman napraviti.

Za početak je ono najbitnije da su lijepe obrve dobar znak da žena ipak drži do sebe te da je uvijek lijepo vidjeti uredne obrve od onih koje su neuredne ili u potpunosti počupane.

Pri samom čupanju obrva, svoju pincetu dezinficirajte alkoholom kako biste bili sigurni da je posve čista. Zatim se pogledajte u ogledalo i odredite razmak između vaših obrva.

Pravilo glasi da razmak između očiju treba biti jednak razmaku između obrva. Unatoč tome, svjetski vizažisti napominju kako se slobodno može i taj razmak povećati, no to ne stoji svakome i nije preporučljivo ako korekciju ne obavlja profesionalna osoba.

Za one žene koje nemaju prirodno guste i debele obrve, ne preporuča se dodatno korištenje olovke kako bi se istaknule jer to daje neprirodan izgled  i vrlo grub pogled.

Uvijek pri korekciji obrva gledajte kakvu prirodnu boju obrva imate i kakvu boju kose trenutno nosite kako boja između boje kose i obrva ne bi bila previše različita i tako davala sasvim primjetni kontrast.

U korekciji vam odlično kao pomagala mogu poslužiti kistići za obrve, highlighteri te šablone za vaš tip obrva. Nastojite pri čupanju obrva napraviti luk koji dijagonalno ide od vrha nosnica do vrha šarenice vašeg oka.

Na kraju krajeva, ako ipak niste zadovoljni s vašim uradkom te se ne osjećate baš vješto kod korištenja pincete, prepustite se u ruke profesionalnih osoba koje će vam korekciju napraviti kako treba.

Autor: A.B., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock