Pomoć pri organizaciji vjenčanja

organizacija vjenčanja

Nema mladenke koja ne bi voljela imati glamurozno vjenčanje, samo za glamurozno vjenčanje je potrebno puno novca, kojeg danas malo tko ima. Ali, kako bi vas razveselili u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako možete organizirati glamurozno vjenčanje bez da trošite velike svote novaca.

Prva i osnovna stvar gdje ćete uštedjeti novac kod organizacije vjenčanja je organizacija vjenčanja van sezone i bilo koji dan u tjednu osim subote. Ukoliko želite vjenčanje na otvorenom, organizirajte ga van sezone, kada se najmanje očekuje, i tako ćete postići manju cijenu, a uz to ako se vjenčate bilo koji drugi dan osim subote, dosta novaca će vam ostati u džepu.

Isto tako puno novca možete uštedjeti ako sami uredite salu s cvijećem te ako sami sve napravite po pitanju cvijeća, naravno uz pomoć prijateljice, ali bez angažiranja cvjećarne. Cvijeće je lijepo i posebno samo po sebi, a ako se samo malo potrudite i dodate pokoji detalj, vaša sala izgledat će besprijekorno, bez puno potrošenih novaca.

Ako želite malo drugačije vjenčanje na kojem će malo tko sjediti, možete organizirati vjenčanje bez stolova te s puno prostora za plesanje. Ako imate starije uzvanike na svadbi, bilo bi dobro da za njih postavite klupe i stolice na kraju sale, kako bi ljudi mogli odmoriti, ali za ostatak ostavite samo prostora za šankom, a hrana neka bude finger food.

Organizirajte vjenčanje bez poklona za goste koji se daju na kraju vjenčanja. To je samo jedan od običaja, koji ne morate imati na svojoj svadbi, a bez kojeg ćete poštedjeti goste, a i sebi skratiti muke i bezvezno trošenje novaca. Pokloni koji se daju uzvanicima, će uzvanici na kraju ionako izgubiti ili baciti, a vi ćete potrošiti novce u vjetar.

Ako ne znate koji restoran odabrati, najbolje je da slušate preporuke drugih mladenaca, ali i gostiju jer ćete na taj način sigurno odabrati dobar restoran s čijom će uslugom osim vas biti zadovoljni i vaši gosti.

Autor: A.Z., Foto: Roman Rybaleov/Shutterstock