Nakit za vjenčanje

nakit vjenčanje

Odabrali ste svoju vjenčanicu iz snova i sve što vam je potrebno da dovršite potragu da bi postigli najljepši izgled je nakit za vjenčanje. Nakitu treba posvetiti puno pozornosti želite li da vjenčanica dođe do izražaja i da sve bude lijepo usklađeno.

Nakit bi trebao naglasiti haljinu, mladenku i njezin lijepi izgled jer to je dan kada su sve oči usmjerene prema njoj. Upravo zato, bitno je pogoditi nakit jer bi se moglo dogoditi da on bude previše naglašen i sve ostalo padne u drugi plan.

Nakit za vjenčanje ide uz haljinu

nakit za vjenčanje
Foto: Unsplash

Nakit bi prije svega trebao pasati uz haljinu. Radi li se o izazovnoj i upečatljivoj haljini, punoj šifona ili volana, šljokica ili satena, nemojte odabrati nakit koji će se još više sjajiti ili dolaziti do izražaja. Nakit bi tada treba biti decentan i “nevidljiv” Odaberite male biserne naušnice i kratku ogrlicu ako ćete imati otvoren dekolte. Ukras za kosu možete izbjeći, a i frizura bi trebala biti što jednostavnija bez pretjeranih kovrča, tapiranja ili raznih varijacija na to.

Ako vam je haljina klasična i jednostavna, možete se malo više poigrati nakitom. Odaberite dugačke naušnice ili bogatiju ogrlicu. Ipak, pripazite da i u ovom slučaju ne bude previše upečatljivog raznog nakita. Ako će ogrlica biti naglašena neka naušnice budu decentne ili ih čak možete i izbjeći. Umjesto naušnica, možete kombinirati i tijaru uz lijepu narukvicu.

Svaka od vas sigurno je dobila od mame ili baka neki lijepi vječni komad nakita. Unikatni nakit ima svoju posebnu vrijednost i čar pa možete iskoristiti i njega ili posudite naušnice od prijateljice. Tako ćete odmah imati i nešto posuđeno.

Pripazite i na izreze haljine. Ako imate dublji dekolte, dobro bi bilo da ogrlica bude bogatija, osim ako se ne radi o haljini punoj raznih detalja. Ako je haljina zatvorena, izbjegavajte ogrlice i ukrasite kosu. Na ruku stavite narukvicu.

Posavjetujte se s prijateljicama i kumom i neka vam i one pomognu u odabiru nakita. Biseri su vječni, kao i tradicionalni nakit baka ili mame pa ako niste sigurni, nećete pogriješiti s odabirom jednog takvog klasika. Nakit možete i sami izraditi, pogotovo ako se radi o ležernijem vjenčanju koje je zamišljeno kao vrtna zabava ili tulum.

 Autor: M.L., Foto: freya-photographer/Shutterstock