Odabir sale za vjenčanje

okrugli stol na vjenčanju
Okrugli stol na vjenčanju, Foto: MNStudio/Shutterstock

Savršeno vjenčanje zahtijeva dobra plan razrađen do najsitnijih detalja. Za dobar plan potrebno je prije svega imati vremena i naravno viziju, kako bi točno znali koje su to sve stvari o kojima trebate voditi računa. Za sve one koji nisu sigurni da će to moći izvesti sami tu su agencije za organizaciju vjenčanja, koje će voditi računa o svemu onome čega se vi možda niste dosjetili.

Činjenica je kako je svaki detalj na vjenčanju bitan, tako ne treba raditi razliku između kolača, torte, ili možda fotografa. Svi su oni bitni kako bi se puzzle složile u jednu savršenu sliku. Isto tako treba voditi računa i o samoj sali koja će biti domaćin vaše svečanosti.

Sam odabir sale ovisi o više toga, a glavni faktor kod odlučivanja zasigurno ovisi o broju gostiju koji će se veseliti zajedno s vama. Naravno ako se radi o manjoj svadbi oko 50 ljudi, sigurno se nećete odlučiti za salu od 200 ljudi.

Dakle prvi kriterij je brojčani kapacitet, odnosno veličina prostora. Prije nego što krenete u potragu najbolje bi bilo pogledati prvo na internetu i već tu napraviti selekciju. Ne samo da ćete sebi ušparati vrijeme, nego isto tako i živce.

Kada ste napravili selekciju spremni ste za razgledavanje potencijalnih sala. Ono o čemu bi isto tako trebali voditi računa je osim cijene naravno i lokacija restorana. Ako ne želite veći dio svog vremena potrošiti na vožnju pazite neka je sala u blizini crkve, ili možda matičnog ureda.

Kada se napokon odlučite za određen prostor slijedi najbitniji dio, a to je razgovor sa šefom sale. Tijekom tog razgovora potrebno je dogovoriti sve bitne detalje. Osim cijene trebate se dogovoriti oko slaganja ukrasa, rasporeda stolova i ostalih detalja.

U slučaju ako imate posebne želje nemojte to zaboraviti spomenuti kako bi bili sigurni da će ih restoran provesti, a i kako bi provjerili da se šef sale slaže s vašom željom. Upitajte sve ono što vas zanima.

Autor: S.Š. Foto: MNStudio/Shutterstock