Kožne rukavice, pravi modni dodatak

crvene kožne rukavice
Crvene kožen rukavice, Foto: Timof/Shutterstock

Već duže vremena nije nepoznanica kako mnoge žene, pa tako i muškarci samo odijevanje shvaćaju kao određenu vrstu umjetnosti. Ono što rade vrhunski modni dizajneri danas se iznimno cijeni kako od struke tako i od krajnjih kupaca koji njihove proizvode kupuju po različitim dućanima. Moda više nije nešto obično. Ona je postala neophodni dio skoro svake osobe koja se barem malo smatra modno osviještenom.

Kožne rukavice su dio tog modnog svijeta, a na njih se naravno gleda kao na pravi modni dodatak koji ima široku namjenu. Prije svega treba započeti od potrebe za toplinom, jer poznato je kako rukavice zapravo griju ruke tijekom hladnih zimskih dana.

Međutim osim svoje prvotne namjene zbog koje su i nastale, činjenica je kako rukavice već duže vrijeme predstavljaju pravi ukras koji svaka žena i muškarac mogu imati. Rukavice itekako mogu nadopuniti cijelu sliku, pogotovo ako su odabrane prave koje će se savršeno uklopiti u određeni stil.

Prije same kupnje svaka osoba bi trebala dobro razmisliti kakave rukavice zapravo želi. Tu se prije svega misli na razne prilike za koje ih misli nositi. Naravno ako se radi o osobi kojoj nije previše bitno kakv stil nosi, normalno je da će odabrati rukavice od vune, ili drugog toplog materijala kako bi ju grijale.

Sve one osobe koje paze na modu i koje prate najnovije trendove zasigurno će uzeti sasvim drugi kriterij prije nego što odaberu rukavice. U slučaju da se radi o osobi koja voli nositi malo elegantnije kombinacije, ona će se zasigurno odlučiti za rukavice od brušene kože s ponekim detaljem.

Kožne rukavice, a pogotovo crne savršeno odgovaraju osobama koje vole nositi pomalo buntovni stil. On podrazumijeva bikere i naravno rockere koji ne pogodoju tolikom modnim trendovima koliko samom osjećaju.

Oni će se osim kožnih rukavica odlučiti i za kožnu jaknu, ili možda kožne hlače. Ovisi o trenutnom raspoloženju i što točno žele iskazati.

Među luksuznijim modelima izdvajaju se rukavice od janjeće kože. Što se tiče podstave ona je uglavnom od vune, ili možda čak i od kašmira. Ne samo što će vam ruke biti tople, nego ćete na njima imati taj fini osjećaj mekoće i podatnosti.

Prije nego što kupite nove rukavice stvorite si sliku u glavi i zatim odlučite.

Autor: S.Š.  Foto: Timof/Shutterstock