Čestitka za vjenčanje mora biti originalna

čestitka za vjenčanje

Čestitka za vjenčanje problem je s kojim se susrećemo neposredno uoči svadbe na koju se spremamo. Kako početi pisati čestitku, što napisati i poručiti budućim mladencima? Uvijek nekako želimo da naša čestitka bude originalna, prepoznatljiva, da je se sjete.

No, trenutak inspiracije često zakaže, pa posežemo za inspiracijom u knjigama, pjesmama, filmskim citatima ili pak na internetu. Bilo da je posveta kojom bračnom paru želimo sretnu i uspješnu plovidbu bračnim vodama, neki stih na engleskom ili pak da je riječ o nekoj latinskoj izreci, želimo da naša poruka bude originalna. Ako ste kuma na vjenčanju, tada ćete zasigurno osjećati dodatni pritisak jer vaša čestitka za vjenčanje mora biti – iznad svih.

Svaki je par, pa tako i samo vjenčanje, individualan, sa svojim karakteristikama i posebnostima koje također želimo uklopiti u čestitku. Čestitka sa vjenčanja budućem će bračnom paru biti draga uspomena, prisjetit će se zasigurno nekih zajedničkih, ludih trenutaka. Prisjetit će se da ste s njima proveli najsvečaniji dan u njihovom životu. Također, mnogi će odlučiti u čestitci napisati ili spomenuti nešto karakteristično za mladence.

Foto: Pixabay

Čestitke za vjenčanje također mogu biti otkačene i sadržavati neku ludu poruku. To također ovisi o mladencima, ako je riječ o ozbiljnijem par u srednjim ili starijim godinama, sigurno ćete izabrati neki klasičniji dizajn gdje ćete ispisati čestitku i poželjeti mladencima sretan bračni život. Ako pak idete na vjenčanje mlađem, otkačenijem paru, tada imate veliki izbor šaljivih i romantičnih čestitki.

U trenucima nedostatka inspiracije, mnogi će pomoć potražiti na internetu. Bilo da je riječ o hrvatskim ili stranom portalima, izbor je uistinu velik. Za svačiji se ukus može pronaći po nešto, samo pripazite da vam se ne dogodi nezgodna situacija i da ne izaberete neku izreku koju bi možda mogao još netko. To je rizik kopiranja, pa si malo razmislite treba li vam eventualna neugodna situacija jer vam se nije dalo razmisliti o poruci koju želite poručiti mladencima. Unikatne čestitke za vjenčanje su nezaboravne, zato si dajte truda i u čestitku unesite dio sebe!

Autor: I.H., Foto: Unsplash/ Wijdan Mq