Što sve treba napraviti prije vjenčanja

prije vjenčanja

Razdoblje prije vjenčanja donosi veliki stres partnerima, koji osim stresa oko organizacije vjenčanja i stvari koje sve moraju obaviti prije vjenčanja, donosi i stres koji stvara uplovljavanje u novi život. Kako bi si olakšali te dane, trebate si odrediti prioritete. U nastavku vam donosimo par savjeta koji će vam pomoći u tome.

Za početak riješite svu papirologiju, kako se oko nje ne bi više zamarali. Svi dokumenti koji su vam potrebni za vjenčanje, neka budu spremni na jednom mjestu, kako se oko njih ne bi još dodatno živcirali i trošili vrijeme koje ionako prebrzo prolazi.

Ukoliko vi i vaš partner još uvijek ne živite zajedno, a nakon vjenčanja planirate useliti u novi dom, pripremite sve stvari koje su vam potrebne za seljenje. Prije svega isplanirajte selidbu zajedno, pa korak po korak polako selite stvari koje već sada možete, tako da vam za kasnije ostane manje stvari i manje komplikacija.

Sve što se tiče vašeg posla obavite puno prije samog vjenčanja, kako se na vjenčanju ili na medenom mjesecu ne bi zamarali tim obvezama. Najbolje je da u detalje sve obavite do kraja i da osobi koja vas mijenja sve detaljno objasnite kako ne bi bilo problema.

Kako bi spriječili incidente na vjenčanju, nazovite sve svoje goste barem mjesec dana prije vjenčanja i pitajte ih da li su alergični na neku vrstu hrane, kako ju ne bi uvrstili u jelovnik. Svaki incident je najbolje spriječiti na vrijeme, pa kako ne bi kod nekog gosta došlo do alergijske reakcije, najbolje je da ju spriječiti na vrijeme.

Prije samog planiranja vjenčanja odredite budžet koji imate za trošenje, kako bi znali sa kojim novcem baratate i kako bi spriječili sva moguća iznenađenja. Vjerujemo da manje od ičega želite da se već prve bračne noći morate brinuti za financije i da vam novac stvori probleme.

Autor: A.Z., Foto: Olesya Feketa/Shutterstock