Kolači za vjenčanja

svadbeni kolači na stolu
Svadbeni kolači na stolu, Foto: mythja/Shutterstock

Još malo pa dan vjenčanja, a vi još morate doraditi neke sitnice. Prije jednog od najvažnijih dana koje ćete imati u svom životu, bilo bi dobro još jednom proći sve bitne detalje koji će taj dan učiniti savršenim. Pored fotografa, snimatelja, benda, nikako ne smijete zaboraviti na poslastice. Tu se prije svega misli na ukusne kolače kojima ćete počastiti svoje goste.

Svako dobro organizirano vjenčanje traži jako dobru organizaciju. Ako kojim slučajem mislite da ne možete sami, slobodno angažirajte neku od agencija koja će se potruditi da vam taj dan učini danom iz snova.

Za sve one koji imaju dovoljno vremena i prije svega volje, neka prvo naprave plan. Sami kolači možda nisu na vrhu liste prioriteta, ali unatoč tome nisu ništa manje važni. Kako bi to samo izgledalo kada na stolu ne bi bilo ukusnih kolača?

Prije nego što se odlučite za vrstu kolača potrebno je raspitati se za sve najbolje slastičarnice, poznate po ukusnim kolačima. Sam posao oko kolača podrazumijeva više toga. Kao prva radnja uvijek se navodi dogovor oko vrste kolača.

Nakon što je odlučeno kakvi će kolači krasiti stolove, isto je tako bitno dogovriti samu cijenu, odnosno dogovoriti je li dostava isto tako uračunata u cijenu. U slučaju da niste sigurni koliko kolača treba, najbolje je pitati slastičara koji s tim ima velikog iskustva.

Dogovor oko kolača isto tako podrazumijeva i njihovo pakiranje u posebne kutijice koje ćete dijeliti gostima na odlasku. Dogovorite se i oko tog detalja. Naime taj običaj postoji još od davnih dana, kada je upravo čokolada predstavljala luksuz i odabir samo najbogatijih.

Osim uobičajenih svadbenih kolača u zadnje se vrijeme u ponudi isto tako mogu naći čudesne čokoladne praline. Naime čak i te male slatke detaljčiće možete isto tako ukrasiti željenim bojama. Za sve one koji vole jednostavnost i eleganciju, uvijek se preporučaju crno-bijele praline koje će oduševiti vaše goste.

Autor: S.Š.  Foto: mythja/Shutterstock