Najbolja metoda protiv celulita

najbolja metoda protiv celulita

Celulit je veliki problem za 9 od 10 žena na svijetu. Može biti uzrokovan lošom prehranom, genetikom, manjkom tjelovježbe i stresom, ali ni jedan problem nije nerješiv. S polica dućana vas mame čudotvorni anticelulit losioni za tijelo, a sve što vam zapravo treba je u vašem domu, u jednoj šalici kave. Saznajte koja je najbolja metoda protiv celulita.

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja lijepog izgleda i zbog kojeg mnogi nisu zadovoljni svojim izgledom. Celulit postaje problem kada masne naslage uđu u dublje slojeve kože. U tom trenutku mast izlazi na površinu kože uzrokujući udubljenja.

Gdje ima najviše celulita? Najčešće se nalazi na dijelovima tijela gdje postoji slaba cirkulacija krvi, a ako osoba većinu vremena provede sjedeći, primijetit će nabore na području trbuha i stražnjice.

Koja je najbolja metoda protiv celulita? Kako bi se što prije oslobodili celulita to je moguće učiniti uz pomoć kave. Odgovor zbog čega je kava jedan od najboljih saveznika u borbi protiv celulita treba tražiti u visokoj količini kofeina. Za što bolje rezultate trebali bi pomiješati mljevenu kavu s malo vruće vode.

Budući da se kofein smatra stimulansom on će potaknuti bolju cirkulaciju krvi, a što će pomoći izbaciti toksine te ukloniti naslage. Za što bolje rezultate potrebno je barem dva puta tjedno ponoviti tretman.

Već je odavno poznato da je kava antioksidans koji potiče cirkulaciju te vam zbog toga koža postaje sjajnija i zategnutija. Nakon što popijete kavu zadržite talog i nakon tuširanja kružnim pokretima utrljajte talog na problematična područja.

Celulita se možete riješiti ako pomiješate šalicu mljevene kave s losionom po želji i maslinovim uljem. Nakon što ste napravili smjesu možete ju nanijeti na određena mjesta na tijelu te ostaviti 20 minuta. Za još bolji efekt možete upotrijebiti prozirnu foliju i omotati oko noge ili trbuha.

Istuširajte se i nahranite svoju kožu hidratantnom kremom. Važno je napomenuti kako je osim pilinga za otklanjanje celulita važna i tjelovježba te uravnotežena prehrana. Stavite na stranu brzu i nezdravu hranu te u svoj život uključite više voća, povrća i vode i odvojite pola sata dnevno za tjelovježbu. Uz malo truda i dobre volje ubrzo bi trebali biti doći i rezultati.

Autor: A.I., Foto: Valery121283/Shutterstock