Samomasaža protiv celulita

masaža bedara

Skoro svaka žena s barem jednom susrela s problemom nakupljanja celulita na području bedara, nogu i stražnjice. Nedovoljna fizička aktivnost, loša cirkulacija te neredovita i masna prehrana samo su neki razlozi zašto celulit nastaje i nakuplja se godinama.

Topliji dani pravi su odgovor i vrijeme za mijenjanje loših navika i početak borbe sa celulitom kako biste nesmetano mogli skoknuti u badiće i pokazivati svoje savršeno i njegovano tijelo.

Donosimo vam 3 jednostavne masaže koje i vi možete napraviti kod kuće.

Prva samomasaža protiv celulita je ona za bedra, a radi se tako da jednu nogu iz stajaćeg položaja podignete na krevet ili kauč.

Zatim nanesite masažnu kremu ili ulje na bazi eukaliptusa ili mente na području bedra. Preporuča se nanošenje eukaliptusa ili mente jer te biljke potiču cirkulaciju.

Kružnim pokretima utrljavajte masažno sredstvo sve do bokova. Bitno je da su pokreti uvijek prema srcu kako bi cirkulacija mogla pravilno raditi.

Deset puta prođite prstima po unutarnjoj strani i deset puta po vanjskoj strani bedara. Samomasažu bedara radite poput miješanja tijesa jer će se samo tako celulit postepeno snižavati.

Samomasažu noge možete napraviti vršcima prstiju u obliku kružnih pokreta i to svaku nogu po minutu od gležnja prema gore.

Posebice se malo više možete zadržati na području iznad koljena za najbolje rezultate.

Za kraj vam donosimo masažu stražnjice. Samomasažu stražnjice napravite tako da masažno sredstvo čvrsto utrljate pokretima glađenjem.

Neka pokreti budu energični, prema gornjoj strani, odnosno bedrima kako bi što bolje mogli poraditi na čvrstoći i uklanjanju celulita.

Isto tako, odlično pomagalo može biti i noćna krema protiv celulita koja se sastoji od eteričnih i kvalitetnih ulja koji imaju funkcionalno djelovanje.

Bitno je  samo da napravite samomasažu kritičnih mjesta prije spavanja kako bi preparat mogao djelovati.

Uz ponavljanje postupka svakodnevno, mogli biste doći do odličnih i pozitivnih rezultata za vaš izgled i stanje donjeg dijela tijela.

Autor: A.B., Foto: Deklofenak/Shutterstock