Mršavljenje bez gladovanja

vježbanje i hrana

Kako bi uklonili višak kilograma sa svoga tijela, te kako bi ih izgubili ponekad se ne trebate posebno truditi, kao što je izgladnjivanje i dijeta. Izgubiti manje naslage na svom tijelu možete i ako u svoju dnevnu rutinu uvrstite nekoliko savjeta, koji će vam pomoći doći na kilažu koju želite. O čemu se točno radi, donosimo u nastavku.

Kako bi izbjegli stresno prejedanje, morate spavati dovoljno! Manjak sna uzrokuje potrebu za prejedanjem, zbog stresa koji se nakuplja u nama. Kako bi to izbjegli, morate spavati barem 7 sati u komadu, zbog čega će se vaše tijelo sutradan savršeno osjećati, bez potrebe za viškom hrane.

Navodno je poželjno ako nemate vremena za vježbanje, da aktivno pratite neki sport, jer samim aktivnim promatranjem vaša krv će brže strujati kroz žile. Pa se bacite na gledanje sporta.

Ukoliko ste ovisnik o kavi, te ne možete svoj dan zamisliti bez kave, najbolje bi bilo kada bi kava koju ispijate bila kratka crna bez dodataka. Samo takva kava ima zdrav učinak na organizam, a posebice na mršavljenje.

Kako bi u svoj organizam unijeli manje kaloričnih obroka kao što su čips ili čokolada, savjetujemo vam da ih jedete uz pomoć ruke koja nije vaša primarna za obavljanje svakodnevnih zadataka. Što znači ako ste dešnjak, s lijevom rukom se hranite hranom koja vas puni kalorijama, jer ćete tako pojesti puno manje.

Ljuta i jako začinjena hrana ubrzava proces mršavljenja, te topi masti, pa bi bilo poželjno ukoliko imate otporan želudac i dobru probavu, da svoja jela dobro začinite, posebice chilijem.

Osjećaj sitosti stvara se puno brže ako jedete polako. Zato kada jedete, žvačite polako i radite stanke između svakog zalogaja, kako bi vaš organizam prije dobio signal da je sit, i da se ne prejedate bespotrebno.

Kako bi pospješili proces sagorijevanja masti, nakon obilnog obroka je poželjno pojesti jedan grejpfrut.

Poticanje metaboličkih procesa možete postići jedući tropsko voće poput ananasa, kivija i papaje, pa ga jedite u što većim količinama.

Neka u vašem domu uvijek bude temperatura 18 stupnjeva, nikada viša, jer se pri nižim stupnjevima intenzivnije sagorijevaju masti.

Provjerite još neke od savjeta kako ne bi iscrpljivali organizam i bezpotrebno gladovali.

Autor: A.Z., Foto: Kzenon/Shutterstock