Prirodna njega obrva

njega obrva

Obrve su vrlo važan detalj na licu svake žene, a ukoliko ih ne njegujete kako spada, neće vam pomoći nikakva frizura, šminka ili nakit. Da bi upotpunili svoj izgled, te mu dali potrebne crte lica, važno je njegovati obrve, te ih oblikovati kako treba. U nastavku vam donosimo kako na prirodan način možete njegovati svoje obrve i dovesti ih do savršenstva.

Zeleni čaj je odličan u službi obrva, jer im pruža potpunu regeneraciju. Zeleni čaj ima svako kućanstvo, a ukoliko ga baš sada nemate pri ruci, možete ga kupiti u bilo kojoj prehrambenoj trgovini ili ljekarni.

Regenerativnu mješavinu za obrve možete napraviti tako da u pola šalice vode stavite pola žlice listova zelenog čaja, pa stavite na vatru i kuhajte nekih 15-ak minuta. Nakon 15-ak minuta, zeleni čaj i vodu maknite sa vatre, poklopite i ostavite da se poklopljeno hladi.

Kada se mješavina za regeneraciju ohladi, natopite u nju vaticu, pa natopljenom vaticom prijeđite preko obrva u smjeru rasta obrva. Ovaj postupak bi bilo dobro ponoviti nekoliko puta za redom, pa nakon ne trebate ispirati obrve, nego ostavite da se mješavina na obrvama posuši.

Ova mješavina će ojačati korijen obrva, te će ojačati folikulu dlake, a ukoliko ćete ovaj postupak primjenjivati svaki dan, rezultati će biti vidljivi za 3 mjeseca. Budite uporni, jer ćete biti i više nego zadovoljni vidljivim rezultatima nakon par mjeseci.

Savršenu njegu obrvama mogu pružiti i maslina i limun. Mješavinu napravite tako da izribate jednu žlicu limunove korice i pola žlice maslinovog ulja. Ostavite limunovu koricu i maslinovo ulje da odstoje na sobnoj temperaturi 6 dana.

Nakon 6 dana smjesu nanesite na obrve i ostavite da djeluje nekoliko sati. Najbolje bi bilo kada bi smjesu nanijeli navečer, a ukoliko je nemoguće, nakon što nanesete smjesu, pokušajte odležati barem prvih pola sata.

Što se više budete opuštali, to će mješavina bolje prodrijeti u korijen obrva. Nakon par sati, isperite dobivenu mjesšavinu mlakom vodom. Maslinovo ulje je osim za obrve, odlično i za kožu ispod obrva, a ukoliko ćete ovu mješavinu stavljati na obrve svakog dana, barem mjesec dana, vidjet ćete izvanredne rezultate. Nakon ove mješavine obrve će biti sjajne, meke i njegovane.

Autor: A.Z., Foto: Africa Studio/Shutterstock