Može li hrana utjecati na raspoloženje

negativna energija

Provedene su razne studije koje su pokušavale doći do odgovora na pitanje koje su mnogi postavili. Može li hrana utjecati na raspoloženje i možete li zbog toga biti loše raspoloženi? Dokazano je da hrana može utjecati na raspoloženje kao i način na koji ju konzumirate.

Poznato je kako hrana i osjećaji idu zajedno kao dva brata ili dvije sestre te najbolji prijatelji koji su nerazdvojni. Iako velik dio ljudi jede zato što je gladno i jer se radi o normalnoj životnoj potrebi, mnogi jedu kako bi se bolje osjećali i zaboravili na sve ono što ih muči.

Hrana je mnogima način bijega, a koliko ste se puta samo zatekli da nakon što ste prekinuli s vama dragom osobom, u krilu imate zdjelu punu nezdravih grickalica. To je istina i protiv toga se ne može. Mnogi nisu ni svjesni kako način konzumiranja određene hrane može dovesti do negativnih vibracija i da se osoba osjeća lošije nego prije.

Radi se o nezdravim namirnicama te krivim prehrambenim navikama kao što je prejedanje, nedovoljni unos hrane te manjak kontrole nad hranom koja se nalazi ispred vas. To su najviše problemi koji se odnose na žene koje vode borbu s viškom kilograma, ali i sve ostale koji su postali nemarni prema prehrani.

Problem modernog čovjeka je što zbog silnih obaveza ne pronalazi vremena za normalan obrok i onda to pokušava kasnije nadoknaditi s dva ili tri obroka kasno navečer. Nesanica i neraspoloženost su samo dio priče, a tu su još i ozbiljniji problemi sa zdravljem.

Nezdrava hrana kao što su grickalice koje unosite jer mislite da ćete se kasnije bolje osjećati, pogrešan je odabir. Znanstvenici su došli do zaključka kako su sve osobe koje su posegnule za grickalicama, kasnije gore osjećale za razliku od trenutka dok ih još nisu počele jesti.

Dokazana je veza između raspoloženja i hrane, zato pripazite što jedete i kako unosite hranu u sebe. Osjećate li se loše zbog bilo kojeg razloga ne posežite za manje kvalitetnom hranom. Radije se okrenite aktivnostima kroz koje ćete ispucati svu negativnu energiju.

Autor: S.Š., Foto: Zurijeta/Shutterstock