Mango haljine izgledaju ženstveno i senzualno

Model u Mango haljini, Izvor: mango.com

Španjolska modna marka Mango, specijalizirana za žensku modu, već godinama oduševljava svojim osebujnim, ali nenametljivim stilom primjerenim svakom džepu. Za njih su dizajnirale brojne poznate osobe poput Penelope Cruz i njezine sestre Monice koje i sam njeguju mladenački i ležeran stil odijevanja, što Mangu čini osobitu reklamu.

Mangova ovogodišnja kolekcija haljina donosi pastelnije, ali nikako dosadne tonove. Haljine s volančićima u boji lososa i potpuno jednostavne proljetne haljine u boji kože izgledaju ženstveno i senzualno, a kombiniraju li se sa zlatnim tonovima postiže se efekt visoke elegancije. No, ovaj modni brand godinama je smjelo eksperimentirao i s haljinama u mnogo življim bojama – crvenoj, narančastoj, plavoj ili zelenoj.

Poznate su i njihove izrazio ženstvene coctail & party haljine u vječno popularnoj crnoj boji, ali i u ljubičastim svjetlucavim tonovima ili običnoj bijeloj boji s uzrokom zvijezda. Dužina prekriva tek pola bedra, što haljini daje dodatnu notu seksualnosti.

Često se Mangoove haljine jednostavnog kroja i ugodnih tonova mogu vidjeti na ženama koje ju nose kao svakodnevnu odjeću za posao. Omiljene su i ležernije kreacije za šetnje i boravak u prirodi.

Retro stil, tako popularan posljednjih godina, nije zaobišao ni njih. Ne tako davno izašla je kolekcija haljina s bezvremenskim prugastim, mornarskim uzorkom te kolekcija haljina inspirirana šezdesetim godinama 20. stoljeća, nalik na one koje je su nosile poznate holivudske glumice poput slatkice Audrey Hepburne i seksi simbola onog vremena Marilin Monroe.

Jednako kao i s bojama Mango godinama uspješno plasira i odjeću s uzorkom cvijeća i nepravilnih šara, osobito popularnih na dugim i kratkim ljetnim haljinicama. U vrućim ljetnim danima nose se i duge, lepršave haljine šarenih uzoraka naglašenih grudiju i ogoljenih ramena.

Za večeri ohlađene ljetnim povjetarcem haljinu će odlično upotpuniti lagane svilenkaste košulje koje u Mangovoj izvedbi dolaze u bezbroj nijansi. Mango u svojoj kolekciji ima i bezbroj modnih dodataka koji će savršeno nadopuniti svaki stil; cipele, torbe, nakit, remenje i šalovi mogu se naći u bezbroj nijansi i veličina.

Otvarajući trgovine u svakom kutku svijeta Mango je dokazao da je jedan od uspješnijih modnih maraka koji godinama s mnogo ukusa i pažnje kreira modu za moderne mlade žene. Ni njihovi brojni pobornici u Hrvatskoj neće ostati prikraćeni za omiljeni komad odjeće, dućani su već neko vrijeme otvoreni u nekoliko većih gradova.

Autor: I.H.  Izvor: mango.com