Savjeti za žene sa jakim bokovima

jaki bokovi
Djevojka sa jakim bokovima, Foto: yummy/Shutterstock

Imate li jače bokove od ostatka tijela, vi ste ponosna vlasnica tijela u obliku kruške! Jeste li znali da je upravo oblik kruške jedan od najčešćih oblika tijela? Kruškoliki oblik tijela ima bokove šire od ramena, dok grudi mogu biti i manje i veće. Ako uz šire bokove imate i nešto veće grudi, vaš oblik tijela može se svrstati u jedan od najpoželjnijih, a to je oblik pješčanog sata.

U nastavku donosimo savjete koji će vam pomoći da istaknete najbolje na svom tijelu, a prekrijete nešto manje laskave dijelove. Naučite kombinirati odjeću pomoću sljedećih stilističkih trikova.

Prije nego što ćemo se pozabaviti kombiniranjem odjeće za žene s jačim bokovima, saznajte što biste obvezno trebali imati u svom ormaru:

  • pravilan grudnjak
  • dugačke košulje i majice
  • topove s upečatljivim uzorcima
  • tamne traperice
  • traperice ravnog ili širokog kroja
  • upečatljiv nakit

Odjeća za kruškoliki oblik tijela

Birajte upečatljive majice jakih boja i uzoraka

Vaš cilj trebao bi biti odvlačenje pažnje s bokova i stražnjice te privlačenjem pažnje na gornji dio tijela. To ćete najjednostavnije učiniti tako što ćete birati majice zanimljivih uzoraka i nešto jačih boja. Dobar izbor su i one koje oko vrata imaju izvezeze perlice, šljokice ili zakovice jer će produljiti liniju vrata. Tako ćete privući pažnju na prsa te ih učiniti većima nego što ona to jesu. Odličan izbor su majice na vodoravne pruge.

Odaberite pravilan izrez na majici

Odabir pravog izreza na majici može učiniti mnogo za cjelokupni dojam vašeg tijela. Birajte široke lađa izreze te srcolike i izreze u V obliku. Oni će privući pažnju na gornji dio tijela te grudi učiniti proporcionalnijima s bokovima. Dobar izbor su i topići i haljine s uskim naramenicama.

Obratite pažnju na kroj

Odluka između toga odabrati li radije širi ili uži kroj može ponekad biti teška. Kruškoliki oblik tijela voli košulje i majice koje će naglasiti struk, dakle trebale bi biti nešto uže u tom području. Odgovarat će vam i majice šireg kroja, ali u tom slučaju bi trebale biti nešto dulje kako biste prekrili bokove i stražnjicu. Izbjegavajte majice do bedara jer ćete ih tako samo dodatno naglasiti. Dobar izbor nisu niti majice do struka. One bi mogle naglasiti vaš uzak struk te naglasiti veću stražnjicu i bokove.

Odijevajte se slojevito

Prilikom odijevanja dodajte dodatni sloj gornjem dijelu tijela. Tako ćete ga naglasiti i izjednačiti s donjim dijelom, odnosno s bokovima. Odličan izbor bit će lagane majice s naramenicama preko kojih ćete odjenuti kardigan ili laganu vestu na kopčanje. Ako ćete koristiti više slojeva od kojih će neki biti i širi, uzmite remen kojim ćete naglasiti uzak struk i figuru pješčanog sata.

Uložite u dobro donje rublje

Odaberete li pravilno donje rublje, vaš gornji dio tijela može dobiti jedan potpuno drukčiji značaj. Ako imate male grudi birajte push-up grudnjake i one s jačim košaricama. Tako će vaše manje grudi dobiti na volumenu što će ponovo dati naglasak na lijepu liniju pješčanog sata.

Kako odjećom suziti široke bokove

Birajte tamnije hlače

I sami znate da tamne boje tijelo mogu učiniti vizualno vitkijim te ne privlače toliko pažnje kao svijetle i jarke boje. Ako volite traperice, birajte one od tamnog trapera, a što se tiče suknji i hlača šire bokove će učiniti manjima one u sivoj, crnoj, tamnoplavoj i smeđoj boji. Možete ih kombinirati s majicama svih boja.

Suknje i haljine do koljena su odličan izbor

Nešto duže suknje do koljena ili do zgloba, bit će savršen izbor za kruškoliki oblik tijela. Dok će kratke suknje privući pažnju na bokove, ovakvim krojevima pažnju ćete usmjeriti na druge dijelove tijela. Izbjegavajte uske suknje te birajte haljine A-kroja ili suknje koje se šire u volane pri dnu.

Uložite u dobar kroj hlača

Odabirom dobrog kroja hlača koji će laskati vašoj figuri, dobili ste bezvremenski komad odjeće kojeg možete nositi u gotovo svim prigodama. U ovom slučaju najbolji odabir bit će hlače s ravnim nogavicama ili one koje se šire prema gležnjevima. Ovakvi krojevi dat će proporcionalan izgled bokovima. Iako su gotovo uvijek u trendu, izbjegavajte skinny traperice jer ćete njima naglasiti stražnjicu i bokove. Iako volite hlače s detaljima na stražnjici i oko bokova, izbjegavajte ih jer će također dodatno privući pažnju na taj dio tijela.

Odabirom ovih odjevnih komada naglasit ćete ljepotu pješčanog sata te postići proporcionalan izgled tijela. Izbjegavajte jako uske, skinny traperice, kratke majice do struka, mini suknje te uske suknje i haljine. One ne laskaju kruškolikom obliku tijela te dodatno naglašavaju njegove nedostatke.

Autor: M.L., Foto: yummy/Shutterstock