Liječenje s medom i cimetom

teglica meda

Med i cimet su se dosada pokazali kao dobitna kombinacija koja pomaže na različitim područjima. Ova dva najbolja prijatelja su odlična za mršavljenje i liječenje mnogih bolesti. Njihova primjena je višestruka, pa bi bilo dobro znati kada ih je najbolje upotrijebiti.

Med je dio medicine već stoljećima i zbog toga se smatra jednom od dragocjenijih namirnica koje morate imati u svom domaćinstvu. Znanstvenici su se složili s ostalima kako je med odličan protiv svih bolesti.

Na temelju brojnih istraživanja došlo se do zaključka kako je med odličan na više područja, a tu je i gubitak kose. Dobro je što ne morate odlaziti na skupe tretmane nego napraviti domaću masku od namirnica koje imate u svom domaćinstvu.

Potrebno je pomiješati 2 žlice cimeta u prahu, 2 žlice meda i maslinovo ulje. Bilo bi dobro kada bi malo zagrijali ulje i zatim zajedno sa ostalim sastojcima stavili na glavu i držali do 10 minuta.

Imate li problema sa zglobovima? Pomiješajte malo meda i cimeta u prahu zajedno s mlakom vodom. Kada ste napravili smjesu umasirajte ju na dijelove tijela gdje osjećate bol. Bol bi mogla nestati već za nekoliko minuta, a ako se redovito masirate ili pijete med, vaši problemi s kroničnim artritisom bi mogli postati prošlost.

Med je odličan i ako imate upalu mjehura. Nažalost nedavno ste se nahladili i pokupili infekciju? Vrijeme je da se počnete liječiti, pa tako možete pokušati i s medom. U čaši mlake vode pomiješajte 2 male žlice meda i 2 žlice cimeta u prahu. Popijte ovaj čudesni lijek i uništite bakterije u mokraćnom mjehuru.

Ako imate povišeni kolesterol to nije nimalo bezazleno, jer može dovesti do ozbiljnih bolesti. Pokušajte u 4 dcl čaja pomiješati 2 žlice meda i 2 žlice cimeta u prahu. Pokazalo se da ovako možete smanjiti količinu kolesterola u krvi za 10 % i to u kratkom vremenu.

Kolesterol, ćelavost, upala mjehura, probavni sustav, srce i još puno toga. Med i cimet su se pokazali ljekovitim na svim ovim područjima i zato je važno da vam postanu neizbježne namirnice u vašem kućanstvu.

Autor: S.Š., Foto: auremar/Shutterstock